€0 euro waard: 32-jarige flankspeler met 98 matchen in de JPL speelt nu in Franse … 5e (!) klasse

Ken jij hem nog? Steven Joseph-Monrose. De 32-jarige flankaanvaller heeft een verleden bij Racing Genk en KV Kortrijk. Momenteel speelt hij in de Vijfde (!) Klasse in Frankrijk. Van een ommekeer gesproken. In Limburg moest hij de opvolger worden van ene Kevin De Bruyne, maar mede door blessureleed is dat er nooit van gekomen. Hij is momenteel zelfs nul euro waard volgens Transfermarkt. Ook met Jonathan Benteke gaat het niet goed. Hij is nog maar 75.... euro waard...

Steven Joseph-Monrose

Monrose begon zijn carrière bij het Franse Lens, waar hij een jaar verhuurd werd aan LB Châteauroux. In de zomer van 2011 plukte KV Kortijk hem weg bij de Fransen. Daar veroverde hij onmiddelijk de harten van de supporters met zijn weergaloze techniek. Hij speelde amper één seizoen voor De Kerels, maar wist wel elf keer te scoren en gaf vier assists, geen onaardige cijfers. Die goede prestaties zorgde voor een stapje hogerop naar KRC Genk. De Genkenaren zagen hun goudhaantje Kevin De Bruyne net vertrekken richting Chelsea en zagen in Monrose de perfecte vervanger. Hij kostte €1,5 miljoen euro.

KRC Genk

Het begon niet slecht in Genk voor de Franse flankaanvaller, maar blessures stopten hem. Hij lag meer in de ziekenboeg dan dat hij op het veld stond. Dat zorgde voor een contractontbinding in 2015. Hij speelde in totaal 98 matchen in de Jupiler Pro League. Hij zal dus helaas onthouden worden als een Genk-flop. Met een andere Genk-flop, Marcus Ingvartsen, gaat het dan weer veel beter. Na zijn periode bij Genk trok Monrose naar Stade Brest. Na twee seizoenen vertrok hij naar het verre Azerbeidzjan en tekende hij bij FK Qabala. In 2019 maakte hij de transfer naar reeksgenoot Neftchi Baku. 

Vijfde Klasse Frankrijk

Op dit moment speelt Joseph-Monrose in de Vijfde Klasse van Frankrijk. Hij is ook nul euro waard volgens Transfermarkt en dat op amper 32-jarige leeftijd. Hij speelt op dit moment bij St-Pierre Milizec. Daar is hij actief sinds 26 januari van dit jaar. Zo blijkt nog maar eens dat het snel kan keren in de carrière van een voetballer. Van een opvolger van Kevin De Bruyne, naar de Vijfde Klasse in Frankrijk en dat op 32-jarige leeftijd. Ooit werd hij zelfs vergeleken met Rode Duivel Thomas Meunier als het ging om het grootste talent in de Jupiler Pro League.

Bekijk hier een video van Joseph-Monrose bij Kortrijk in de Beker van België:

Ook interessant