WAANZIN! Dit zijn de 10 strafste transfers van Marc Overmars bij Ajax, met Haller en De Jong...

Maandagmiddag pakte Antwerp uit met de komst van Marc Overmars als sportief directeur. Dat is een zeer verrassende aanstelling omdat de Nederlander begin februari nog de deur werd gewezen bij Ajax na grensoverschrijdend gedrag. Op persoonlijk vlak moet Marc Overmars zich opnieuw bewijzen, maar dat hij een goede zakenman is met veel contacten, dat bewijzen zijn transfers bij Ajax. 

Transfers Overmars bij Ajax

Marc Overmars was sinds 2012 directeur voetbalzaken bij Ajax en in de tien jaar dat hij in Amsterdam zat heeft hij enkele zeer goede transfers gedaan. Onder andere door die transfers bereikte Ajax de halve finale van de Champions League in 2019. De duurste aankoop was de Franse spits Haller. Hij kwam over van het Engelse West Ham voor 22.5 miljoen euro. De Nederlander heeft ook oog voor talent in Zuid-Amerika, van deze tien transfers komen er maar liefst vijf uit hetzelfde continent. Zo kwam Antony over van São Paulo FC voor 15.7 miljoen euro. Ook Álvarez en Sánchez kwamen uit Mexico en Colombia. Terwijl Tagliafico en Martinez beide uit Argentinië kwamen. 

Nederlanders

Ook in (ex-)spelers uit de Eredvisie toonde Marc Overmars veel interesse zo haalde hij Tadić en Blind terug uit de Premier League en plukte hij Ziyech weg bij een concurrent uit de Eredivisie. Daarnaast had je ook nog Milik die voor amper 2.5 miljoen overkwam uit Duitsland, maar die verkochten ze wel voor 32 miljoen euro aan Napoli. Uiteraard had je natuurlijk ook nog Frenkie De Jong, die werd eigenlijk gehaald voor één euro, maar in het begin werd een doorverkoopclausule vastgelegd en bij de transfer van de middenvelder naar Barcelona was Ajax nog ruim tien miljoen verschuldigd aan Willem II. Dit zijn enkele van de vele straffe transfers die Marc Overmars gedaan heeft in Nederland. Kan hij dit kunstje herhalen in België bij Antwerp? 

Beste Transfers van Marc Overmars bij Ajax, zit nu bij Antwerp

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link