Dit waren de beste spelers van het WK U20 van de afgelopen 10 edities... Waar spelen ze nu?

Het wereldkampioenschap voetbal voor spelers jonger dan 20 jaar draait weer op volle toeren. Landen uit verschillende continenten strijden de komende drie weken om eremetaal. Nadat het tornooi in 2021 niet kon doorgaan om politieke redenen in Indonesië, werd het tornooi uitgesteld tot 2023 en wordt het in Argentinië afgewerkt. De groepsfase is net achter de rug en op dinsdag staan de eerste achtste finales op de agenda. Dit leek voor Voetbalflitsen het goede moment om eens na te gaan wie nu net de afgelopen tien edities de beste speler van het tornooi was en waar hij nu voetbalt. Daarnaast is er ook een JPL-speler actief op het WK onder 20.

WK onder 20 Argentinië

Elk WK wordt er een trofee uitgereikt voor de beste speler van het tornooi en dat is bij de U20 niet anders. De afgelopen jaren zagen we al heel wat mooie namen op dit lijstje verschijnen. Zelfs Lionel Messi (Paris Saint-Germain) werd in 2005 uitgeroepen tot beste speler van het tornooi bij de U20, toen al kon je zien dat hij overliep van talent. Resterend op ons lijstje met tussen haakjes waar ze nu spelen: Lee Kang-In (Mallorca), Dominic Solanke (Bournemouth), Adama Traore (Hull City), Paul Pogba (Juventus), Henrique Almeida (América-MG), Dominic Adiyiah (zonder club), Sergio Agüero (gestopt), Ismaeil Matar (Al Wahda FC) en Javier Saviola (gestopt).

Adama Traoré ex-JPL

De meest opvallende naam op onze lijst is misschien wel Adama Traoré. De 27-jarige aanvallende middenvelder speelde in een ver verleden nog voor twee clubs uit de Jupiler Pro League. De Malinees werd in 2013 uitgeleend door OSC Lille aan zusterclub Moeskroen en enkele jaren later werd hij nog eens uitgeleend door Monaco aan zusterclub Cercle Brugge voor een half seizoen. Beide uitleenbeurten werden niet bepaald een groot succes en toch legde Monaco in 2015 maar liefst veertien miljoen euro op tafel voor, het toen nog, jonge talent. Nu speelt de middenvelder voor het Engelse Hull City in de Championship. 

Beste spelers op het WK U20

Hieronder kan je de wedstrijd nog eens bewonderen tussen Argentinië en Spanje uit 2005 waarin Lionel Messi een fenomenaal doelpunt maakt: 

Ook interessant