Vorig seizoen nog promotie... 1e Provincialer stopt OFFICIEEL, volgend jaar naar 4e Provinciale

We zien sinds de coronapandemie wel vaker dat voetbalclubs uit de lagere regionen van ons voetbal het zeer moeilijk hebben om rond te komen of gezond te blijven. Dat is ook het geval voor SK Westrozebeke. Vorig seizoen dwongen de West-Vlamingen via eindronde voor de eerste keer ooit promotie naar Eerste Provinciale af, maar enkele maanden later moeten ze er al de stekker uit trekken. Vanaf volgend seizoen speelt Westrozebeke in Vierde Provinciale.

SK Westrozebeke stopt in Eerste Provinciale

Amper enkele maanden na de promotie heeft het bestuur van Westrozebeke beslist dat het volgend seizoen niet langer actief zal zijn op het hoogste Provinciale niveau. Erger nog: ze laten ze zich zakken naar Vierde Provinciale, waar ze een doorstart zullen maken. Dat maakten ze bekend via een statement op de website. Zo wil de club zichzelf gezond houden en inzetten op eigen jeugd, waar ze de laatste jaren al prat op gingen. Westrozebeke doet het seizoen nog wel uit in Eerste Provinciale, maar laat zich daarna vrijwillig zakken.

SK Westrozebeke 2022-2023

SK Westrozebeke had nochtans een goed seizoen 2022-2023 gespeeld. De club uit de buurt van Roeselare verloor amper zes keer, speelde elf keer gelijk en kon dertien keer winnen. In 30 wedstrijden konden de West-Vlamingen 41 keer scoren en kregen ze 24 doelpunten tegen. Opvallend, is dat er maar liefst vier clubs evenveel punten pakten in Tweede Provinciale en dat dan nog tussen plaats twee en plaats vijf. Alle vier pakten ze 50 punten, maar uiteindelijk gaf het betere doelsaldo de doorslag. Via de eindronde kon Westrozebeke voor het eerst ooit promoveren naar Eerste Provinciale. Helaas een liedje van korte duur.

SK Westrozebeke geschiedenis

De West-Vlaamse club uit Westrozebeke (een deelgemeente van Roeselare) speelt in het blauw en wit. De club is ontstaan in 1991 en dus bestaat ze eigenlijk nog maar een goeie dertig jaar. Het stamnummer dat toegekend werd aan de West-Vlamingen is 9244, een vrij hoog nummer wat logisch is als je nog een nieuwe club bent. Doordat meer en meer jongens en meisjes voetbal wilden spelen in het dorp, voelde men de noodzaak om de club op te richten. De laatste jaren zijn de ledenaantallen serieus gestegen. Daar willen ze de komende jaren op verderbouwen.

Ook interessant