Maar liefst ACHT (!) JPL-clubs hebben plannen voor nieuw stadion... waarvan drie West-Vlaamse clubs

Een stadion bouwen in België blijft een aartsmoeilijke opdracht. Zo probeert Club Brugge al een tiental jaar de nodige vergunningen te bemachtigen voor de bouw van hun nieuwe voetbaltempel, maar steeds botsen ze op een partij die niet wenst mee te werken. Maar niet alleen Club Brugge heeft plannen om een nieuw stadion te bouwen. In de Jupiler Pro League zijn er maar liefst acht ploegen die concrete plannen hebben.

Nieuwe stadions Jupiler Pro League

Je zou het bijna vergeten, maar naast Club Brugge zijn er nog zeven andere ploegen die een nieuw stadion wensen te bouwen. Recent kwam ook vice-kampioen Union nog met het nieuws naar buiten dat ze afscheid willen nemen van het mytische Joseph Marien Stadion en een nieuw stadion willen bouwen. Zij denken hiervoor aan een site in Vors. Daarnaast hebben ook Anderlecht, KRC Genk, KV Kortrijk en Cercle Brugge al eens te kennen gegeven plannen te hebben voor een nieuwe thuisbasis.

Gerenoveerde stadions Jupiler Pro League

Bij die zeven clubs, zijn er ook twee die hun huidige stadion willen renoveren/uitbreiden, namelijk Standard en Charleroi. Het verleden leert ons dat een renovatie van een bestaand stadion minder voeten in de aarde heeft. Denk maar aan de recente renovaties van Zulte Waregem, KV Mechelen en KV Oostende en de lopende renovatie van het Bosuilstadion van Antwerp. 

Nieuwe stadions Jupiler Pro League