Rik De Mil weet welke JPL-speler het transferrecord van CDK kan verbreken: "Als hij geduld heeft..."

Rik De Mil bereidt zich met Club Brugge voor op het volgende seizoen aangezien er in de Champions' Play-Offs niets meer te winnen valt. De Oost-Vlaming geeft de laatste wedstrijden de jeugd meer en meer kansen. Zo ziet hij ineens ook wie er klaar is om volgend seizoen zijn kansen te grijpen bij de hoofdmacht van blauw-zwart. Toch is er één toptalent dat hij graag zou weghalen bij een concurrent uit de Champions' Play-Offs, mocht hij dat kunnen. Niemand minder dan ... Bilal El Khannouss van KRC Genk. 

Bilal El Khannouss KRC Genk

El Khannouss maakt dit seizoen heel wat indruk op het middenveld van Racing Genk. De aanvallende middenvelder, die ook in de kleine finale van het WK in Qatar actief was, zit dit seizoen aan één doelpunt en vier assists. De Mil denkt dat de Marokkaanse Belg straks zelfs het transferrecord kan verbreken in de Jupiler Pro League. Dat staat nu op naam van één van zijn eigen ex-spelers: Charles De Ketelaere. Zijn record staat voorlopig nog op 32 miljoen euro na de transfer naar AC Milan van vorige zomer. In een ander interview liet de Club-coach al duidelijk weten fan te zijn van de jonge Marokkaan.

Rik De Mil over El Khannouss

Bij Voetbalflitsen pikten we de quote van de jonge trainer er even uit: "Bilal El Khannouss kan het transferrecord verbreken als hij nog wat geduld kan opbrengen. Hij heeft wel nog een aantal stappen te zetten. Ik zag hem twee jaar geleden al bezig, tegen onze beloften. Hij stak er niet bovenuit omdat hij nog niet de fysieke capaciteiten had, maar je zag wel al geweldige flitsen. Met De Ketelaere was het ook zo. Hij speelde niet voortdurend iedereen weg, maar je zag wel elke training zijn uitzonderlijke kwaliteiten", aldus Rik De Mil.

Hieronder zie je een filmpje van El Khannous in de kleine finale van het WK in Qatar tegen Kroatië:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link