De 10 beste penaltypakkers ooit in de Jupiler Pro League, Davy Roef op één

Davy Roef stopte zondag tegen Standard Luik twee strafschoppen. Enkele dagen ervoor stopte hij er ook al ééntje tegen het IJslandse Breidablik in de Conference League. Wat blijkt: qua statistieken is Davy Roef de beste penaltystopper in de Jupiler Pro League. Hij stopte zowaar 43,5% van de strafschoppen die in het nadeel van zijn club werden gefloten. Dat is dus meer dan één derde ... een echte specialist!

Beste penaltypakkers in de Jupiler Pro League ooit

Voetbalflitsen maakte een top tien lijstje met de beste penaltypakkers in de Jupiler Pro League aller tijden. Voor de duidelijkheid hebben we enkel doelmannen genomen die minstens twintig strafschoppen tegen kregen gefloten. Zo vermijden we dat doelmannen die slechts een korte passage in België hebben gekend, in dit lijstje komen te staan. Er zijn bijvoorbeeld veel keepers die één penalty hebben gestopt en daarmee een 100% reddingspercentage hebben.

Davy Roef beste penaltystopper

De tien beste penaltypakkers ooit in de Jupiler Pro League zijn in volgorde: Davy Roef, Colin Coosemans, Nicolas Penneteau, Olivier Werner, William Dutoit, Boubacar Copa, Stijn Stijnen, Bram Verbist, Darren Keet en Bojan Jorgacevic. We hebben enkel doelmannen genomen die minstens twintig penalty's tegen kregen gefloten, en enkel gekeken naar reddingspercentages. 

beste penaltystoppers in de jupiler pro league davy roef

Davy Roef stopte tegen Standard Luik twee strafschoppen:

Ook interessant