Wie is Joel Ordonez, 19-jarig toptalent van Club Brugge?

De supporters van Club Brugge hebben zich de laatste maanden serieus kunnen optrekken aan de youngsters van Club NXT. Want wat hebben zij al een prachtig parcours in de Challenger Pro League afgelegd. En dat werpt zo stilaan zijn vruchten af. Zo werden spelers als Vermant, Talbi en Sabbe naar de A-ploeg versluisd. Club NXT is ook een ideaal toneel om groeibriljantjes uit het buitenland zich te laten ontwikkelen. Eén van die mannen, is Joel Ordonez.

Wie is Joel Ordonez Club Brugge Club NXT?

Joel Ordonez is een Ecuadoriaanse, actieve voetballer van Club Brugge die dit seizoen uitkomt voor Club NXT in de Challenger Pro League. Ordonez is geboren op 21 april 2004 en op moment van schrijven dus negentien jaar. Club Brugge kocht de centrale verdediger in de zomer van 2022 weg uit zijn thuisland, bij Independiente. Ze betaalden toen een slordige €3,90 miljoen voor zijn diensten, met als plan om hem bij Club NXT te stallen. Dat plan heeft gewerkt, want sinds vorig seizoen was Ordonez niet weg te denken uit de basis. Inmiddels debuteerde hij ook al voor de A-ploeg: op 6 augustus mocht Ordonez voor het eerst opdraven, in de 0-1 overwinning tegen Westerlo. Inmiddels staat de teller al op tien matchen. Ongetwijfeld gaat dat de komende maanden nog omhoog.

Joel Ordoñez Youth League en marktwaarde

Ordoñez begon nog wat twijfelachtig aan zijn Brugs avontuur, maar maakte de laatste maanden een mooie progressie. Voor zo'n jonge snaak staat hij zéér stevig op z'n benen. Hij heeft ook behoorlijk goeie voetjes. Hij stond vorig seizoen overigens in de Youth League vijf keer aan de aftrap. Ordoñez maakte al op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de Ecuadoriaanse eerste klasse, waar hij twaalf matchen bij Independiente op z'n actief heeft. Hij heeft momenteel een marktwaarde van €1,50 miljoen. 

De eerste goal in blauw-zwarte loondienst voor Ordoñez:

Ook interessant