Marc Degryse wil deze verrassende nieuwe licentievoorwaarde, enkele JPL-clubs mogen al vrezen

Elke eersteklasser heeft (voorlopig) hun licentie gehaald voor 1A volgend seizoen. Over de zaak Moeskroen wordt nog veel gediscussieerd. In 1B is het halen van een licentie al veel moeilijker. Onder andere KSV Roeselare slaagde er niet in om hun licentie te halen voor volgend seizoen. Ondanks het behalen van de licentie, hebben veel ploegen het toch financieel moeilijk en deze corona-tijden helpen ook niet. Om die financiële problemen te verhelpen, komt analist Marc Degryse op de proppen met een nieuwe, strenge licentievoorwaarde. 

5.000 abonnees

“Ik denk dat de licentievoorwaarden daarom nóg strenger moeten in de toekomst. We moeten kijken naar de leefbaarheid van de clubs. Dat kan je doen door rekening te houden met de abonnementenverkoop”, zegt Degryse in HLN. “Een profclub moet er anno 2020 toch in slagen om 5.000 seizoenskaarten te verkopen? Ik denk dat het geen slecht idee zou zijn om dat mee te nemen in de licentievoorwaarden.” Mocht deze voorwaarde opgenomen worden door de licentiecommissie dan mogen STVV, Waasland-Beveren, KAS Eupen en Excel Moeskroen al beginnen vrezen. In 1B wordt het dan compleet een bloedbad want daar halen enkel OHL en Beerschot dat aantal.

Volg ons op Instagram: 

Volg ons op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Hahaha, deze klassieker blijft goed! Je 2de en 4de @ zijn de man met de badmuts 😅 ##fail##funny##beach##football##foryou##foryoupage

♬ Prank master - Tik Tok

!NIEUW! Volg ons nu ook op YouTube: