Spannender wordt het niet: nog 6(!) clubs strijden tegen laatste degradatieplaats in 3e Nationale!

Naast de Jupiler Pro League volgt Voetbalflitsen ook alle leuke nieuwtjes en feitjes op de voet in het Belgisch amateurvoetbal. In Derde Nationale ligt de laatste tijd heel wat nieuws te rapen. Zo is Tempo Overijse de oververdiende kampioen na een sterke 60/75. In diezelfde reeks is het onderin razend spannend. Met KFC Eppegem en KSV Rumbeke lijken al twee teams zeker van Provinciaal voetbal volgend seizoen. Maar de zes ploegen hierboven zullen in de laatste duels uitmaken wie de derde zakker wordt.

Derde Nationale Eppegem en Rumbeke

Door het algemeen forfait van SV Anzegem schuiven KSV Rumbeke en KFC Eppegem een plaatsje op naar onderen. Voor de laatste in de rangschikking, KFC Eppegem, is het reeds een uitgemaakte zaak. Met vijftien punten uit 26 duels en zeven punten achterstand op de voorlaatste, KSV Rumbeke, is het zeker van Provinciaal voetbal. Voor die laatstgenoemde club is er bijna een mirakel nodig om de club in Derde Nationale te houden. Met 22 punten en zes punten achterstand op Drongen wordt het haast een onmogelijke klus om een verlengd verblijf af te dwingen in de laatste drie wedstrijden van dit seizoen.

Derde Nationale spannende degradatiestrijd 

Wie het laatste ticket naar Eerste Provinciale pakt, zal de komende weken duidelijk worden. De zes teams boven KSV Rumbeke staan op amper vier punten van elkaar. Met andere woorden: alles is nog mogelijk. KVE Drongen, KVE Aalter, Eendracht Elene-Grotenberge, Eendracht Wervik, Hoger Op Wolvertem Merchtem en Roeselare-Daisel staan allemaal op een zakdoek. Er zal naar alle waarschijnlijkheid moeten gestreden worden tot de allerlaatste speeldag. Roeselare-Daisel staat er, van al deze ploegen, het best voor met 32 punten. Het omgekeerde geldt voor Drongen dat met 28 punten op dit moment in de effectieve gevarenzone staat. 

Ook voor Roeselare-Daisel beloven het nog spannende weken te worden. In het voorseizoen speelden ze een oefenwedstrijd tegen Lokeren-Temse. Bekijk hieronder het wedstrijdverslag: