Bryan Heynen om belachelijke reden volledig uitgelachen door Rangers-fans na UCL-uitschakeling

KRC Genk neemt het volgende week in Europa niet op tegen Glasgow Rangers, maar wel tegen Olympiakos. En dat is vooral spijtig gezien de aard van de competitie. Niet langer de Champions League-qualifiers, maar wel de voorrondes van de Europa League. Wie deze dubbele confrontatie met de Grieken quasi zeker mist, is kapitein Bryan Heynen. De middenvelder werd woensdag al na twee minuten naar de kant geschopt door een speler van Servette. Hij is wellicht lange tijd buiten strijd.

Bryan Heynen Genk Servette

Het was opvallend om te zien hoe de fans van Glasgow Rangers zich woensdagavond massaal richtten tot Bryan Heynen, aanvoerder van KRC Genk. Aanleiding was een uitspraak van de Belgische middenvelder nog voor de terugmatch tegen Servette. "De match tegen Servette is extreem belangrijk. We zijn erop gebrand om de Champions League-groepsfase te bereiken, dus we zullen er alles aan doen om te winnen. We dromen er allemaal van om hier opnieuw Champions League-voetbal te spelen. Iedereen wil op het hoogste niveau spelen", klonk het bij Bryan Heynen.

Bryan Heynen Rangers

Opvallend: in de Schotse media werd deze uitspraak volledig verkeerd geïnterpreteerd. Heynen keek inderdaad al vooruit naar de Champions League-groepsfase, maar de Schotten lieten het uitschijnen als een nonchalante uitspraak waar Heynen weinig belang hechtte aan Rangers. De Schotse fans lachten de Genk-aanvoerder na de uitschakeling dan ook uit op Twitter. Onterecht, want het was helemaal zo niet bedoeld door Bryan Heynen. Eerder werd ook Tolu Arokodare ook al uitgelachen door de supporters van Servette.

"Hoe gaat het met de kapitein? Veel liefde, Rangers fans"

"Dat ging goed voor hem" 

"Deze uitspraak had goede gevolgen" 

"Hoe gaat het nu met hem?"

"Grote mond" 

"Haha, hij kijkt al verder dan Rangers. Ja, alsof dat zou gebeuren. Ze konden niet eens een team verslaan met een mannetje meer voor 87 minuten"

"Iemand die zijn mond niet kan houden door te zeggen dat hij al verder kijkt dan Rangers. Hoe ging dat?"