OPVALLEND: Coach Vanderhaeghe lijkt een nieuwe Belgische weg te willen inslaan met Cercle Brugge

Enkele maanden geleden zorgde Cercle Brugge nog voor een diepterecord in de Jupiler Pro League. Er stonden maar liefst 21 buitenlanders en maar één Belg in de basis bij Cercle-Moeskroen. Kersvers coach Yves Vanderhaeghe wil alvast een nieuwe weg inslaan.

In OHL - Cercle lieten de Bruggelingen maar liefst zeven Belgen opdraven, waarvan vijf +/- 20-jarigen die reeds jaren bij Groen-Zwart aangesloten zijn. Coach Vanderhaeghe was dan ook vol lof over het interim trainersduo De Wulf - Artz. Hij beschouwde de inbreng van nieuwe - en vooral Belgische - namen als zowat als een halve ploeg extra. De kans is dus heel groot dat zij binnenkort nog veel meer kansen zullen gaan krijgen.

Beloften

"Het doet deugd dat we met zo een jonge ploeg dit resultaat behalen op Leuven", vertelt beloftencoach Jimmy De Wulf op de clubwebsite. "We hebben een plan uitgewerkt en zijn er samen voor gegaan. Het resultaat was een gevolg van het geloof en het engagement."

"Als je op die manier terug naar Brugge kunt terugkomen, breng je meteen een stuk passie, geloof, engagement en vertrouwen mee in de kleedkamer. Daar zijn we in geslaagd en dat pleit voor de jongens. Ik heb na de wedstrijd hen toegesproken en gezegd dat ze een topprestatie geleverd hadden, maar nu de voetjes op de grond moeten houden en met dezelfde mentaliteit, passie en zelfdiscipline binnen het takenpakket, dit te behouden tot het einde van de competitie."