UITGELICHT! Ex-speler van AA Gent vindt zijn draai bij nieuwe ploeg; 9 goals en 2 assists

"David, koning van de spanning.", dat stond donderdag te lezen op de voorpagina van de Franse sportkrant L'Equipe.Deze kop had de Canadese ex-speler van KAA Gent te danken aan zijn 2 goals op het einde van de wedstrijd tegen Marseille. Zijn ploeg, Lille, won de partij met 2-0 dus was David van grote waarde. Lille staat momenteel aan de leiding in de Ligue 1, wat toch een stunt is gezien de aanwezigheid van PSG. Maar de Noord-Fransen laten de laatste tijd toch wat punten liggen dus waren die 2 treffers van David extra belangrijk. 

Moeilijke overstap

"Zijn begin in de Ligue 1 was moeilijk, net als zijn eerste helft tegen Marseille", weet Sirik Geffray, kenner van de Ligue 1. "David heeft zelf al toegegeven dat hij met wat overgewicht aan het seizoen begon, onder meer omdat de competitie in België zo vroeg werd stilgelegd door het coronavirus. Hij moest ook wennen aan de manier van spelen in Frankrijk, maar is de laatste weken duidelijk opnieuw helemaal topfit. Hij lijkt opnieuw meer op de speler van Gent, een speler die de indruk geeft 3 matchen na elkaar te kunnen spelen." 

Opleidingsploeg Rijsel

Eerder zagen we ook Victor Osimhen de overstap maken van de JPL naar Lille OSC om dan de stap te zetten naar de absolute top. Volgt David hetzelfde pad? "Ik denk dat hij misschien beter nog even blijft. Hij heeft af en toe nog dipjes en vergeet ook niet dat David nog maar net 21 jaar is geworden. Osimhen heeft het bovendien best moeilijk bij Napoli, onder meer door blessures en een coronabesmetting. Rijsel is een goede leerschool. Veel clubs spelen nu met een laag blok tegen Rijsel omdat ze het zo goed doen dit seizoen. Bovendien heeft de club veel kans om de Champions League te halen en dat zou een fantastische ervaring zijn voor David. Natuurlijk, als er een club komt die 50 miljoen euro op tafel legt, is hij deze zomer weg uit Rijsel."