ON FIRE: JPL-club won al ALLE oefenmatchen, legt nu ook 23-voudig landskampioen over de knie

Voetbalploegen op het hoogste niveau, ze komen en gaan. Dat is ook voor Westerlo niet anders. De Kemphanen waren jarenlang een vaste klant in de Jupiler Po League, maar zakten enkele jaren geleden dan toch naar een divisie lager. Vorig seizoen werden ze echter comfortabel kampioen, waardoor ze in 2022-2023 opnieuw in 1A mogen voetballen. In de voorbereiding loopt het alvast lekker. Héél lekker.

Westerlo-Maccabi Tel Aviv

Niet alleen Standard, dat alweer pijnlijk de boot in ging, speelde afgelopen weekend een oefenpartij. Ook Westerlo deed dat. En bij de Kemphanen zijn ze er blijkbaar op gebrand om te tonen dat ze wel degelijk in 1A thuis horen, want ze wonnen nu al allevier hun oefenmatchen. Zaterdagmiddag stond nog een duel tegen Maccabi Tel Aviv op het menu. Geen klein bier, want de Israëliërs werden in eigen land al 23 keer kampioen. Westerlo nam echter de maat van hen en won met 2-1.

Westerlo-KAA Gent

Eerder speelden Westerlo en KAA Gent al een oefenmatch tegen elkaar. Twee keer 60 minuten werd er gespeeld en traditiegetrouw werd bij beide elftallen aardig geroteerd. Maar toch zagen we namen als Depoitre, Kums, Bolat en Odjidja ook passeren. Zij konden echter niet vermijden dat Westerlo de Buffalo's een pak slaag verkocht: 6-2 was de pijnlijke eindstand. Hein Vanhaezebrouck coachte vurig aan de zijlijn, iets wat hij op speeldag één in de Jupiler Pro League niet zal kunnen doen.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link