HOE DAN? Coach van JPL-club is al geschorst voor speeldag één nieuw seizoen, tribune in!

Stilletjes aan beginnen de ogen in de richting van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League te staan. Want binnen drie weken is het al opnieuw zover. Om zich perfect voor te bereiden, worden er bijvoorbeeld oefenmatchen gespeeld. Bij KAA Gent loopt dat vooralsnog niet slecht: ze namen met 3-0 de maat van Hajduk Split. De Buffalo's zullen echter goed voorbereid moeten zijn, want op speeldag één van het nieuwe seizoen is coach Hein Vanhaezebrouck al geschorst.

Hein Vanhaezebrouck geschorst tegen Standard

KAA Gent zal het op speeldag één op Sclessin moeten doen zonder hun trainer Hein Vanhaezebrouck. Dat heeft hij nog te danken aan zijn uitbarstingen in de allereerste wedstrijd van de Europe play-offs, tegen KRC Genk. Vanhaezebrouck kreeg toen een rode kaart onder de neus geduwd en liet zich in de catacombe ontvallen dat het schandalig was. De Gent-trainer zal dus vanuit de tribune moeten toekijken. Hopelijk loopt dat voor de Buffalo's qua resultaat beter af dan het eindresultaat in hun oefenpot tegen Westerlo.

Dat Vanhaezebrouck niet te beroerd is om zijn ongezouten mening te geven over de scheidsrechters, weten we al een stuk langer dan vandaag: