De 10 duurste uitgaande transfers ooit van Club Brugge ... met Sylla en Lang erbij!

Met het nieuwe seizoen voor de deur is Club Brugge ook deze zomer weer heel actief op de transfermarkt. Na enkele inkomende transfers liet Club een paar sterkhouders gaan voor stevige bedragen. Dat blauw-zwart in het verleden al goede zaakjes heeft gedaan, is geen geheim. Hoog tijd dus voor een overzicht van de tien duurste uitgaande transfers in de geschiedenis van Club Brugge. Met uiteraard Abakar Sylla in de top tien!

Abakar Sylla

Abakar Sylla, die door de Club-fans duidelijk al gemist werd tijdens de oefenmatch tegen Go Ahead Eagles, is een nieuwe naam in het lijstje. De jonge Ivoriaan stroomde door van Club NXT, dwong een basisplaats af en bekroonde dat met sterke prestaties in de Champions League en de eigen competitie. Ondanks een wispelturige tweede seizoenshelft legde Strasbourg 20 miljoen euro op tafel voor de linksvoetige centrale verdediger. Bij de nummer vijftien uit de Ligue 1 zal hij mee het doel verdedigen van Rode Duivel Matz Sels.

Duurste uitgaande transfers Club Brugge

De duurste uitgaande transfer van blauw-zwart blijft Charles De Ketelaere die vorige zomer voor een recordbedrag van ruim 35 miljoen euro naar AC Milan trok. Wesley volgt op plaats twee met een prijskaartje van 25 miljoen. De Braziliaanse spits verruilde in 2019 Club voor Aston Villa. De transfer van Odilon Kossounou naar Leverkusen, waardoor Bart Verhaeghe en co vorige zomer 23 miljoen op de bankrekening mochten bijschrijven, vervolledigt de top drie. Rode Duivel Loïs Openda, die enkele dagen geleden al een nieuwe transfer maakte naar Leipzig, staat op plaats zes. De pas naar PSV vertrokken Noa Lang prijkt onderaan het lijstje op een negende plaats. Opvallend: de minst recentste transfer op het lijstje is die van José Izquierdo. Hij trok al in 2018 het Kanaal over om bij Brighton te tekenen voor een bedrag van 14,5 miljoen euro. Krépin Diatta, Arnaut Danjuma en Stanley Nsoki vervolledigen het lijstje.

Hieronder kan je Sylla zijn belangrijke goal tegen Leverkusen in de Champions League nog eens herbekijken:

Ook interessant