Throwback! José Mourinho RAZEND op Jan Vertonghen na 'matennaaierij': "A disgrace!" (VIDEO)

Jan Vertonghen was afgelopen weekend misschien wel dé meestbesproken speler in de Jupiler Pro League. Toch wel straf als je weet dat ook Hans Vanaken zich liet gelden na zijn interactie met de Gent-fans. Vertonghen was heel aanwezig tijdens en na de wedstrijd tussen KRC Genk en RSC Anderlecht en raakte in meerdere relletjes betrokken. Toch is het niet de eerste keer dat dit gebeurt, want ook de Britten zagen af en toe dit kantje van hem terug in de Premier League. Zo sprak José Mourinho in het verleden nog schande over onze Rode Duivel na 'matennaaierij'. Een terugblik.

Jan Vertonghen Genk-Anderlecht 

De Genk-fans waren afgelopen weekend absoluut niet te spreken over Anderlecht-verdediger Jan Vertonghen. Hij was mee de aanleiding voor de rode kaart (twee maal geel) van Bonsu Baah en raakte ook betrokken in een relletje met Dimitri de Condé. Het is de eerste keer sinds zijn transfer naar Anderlecht dat we de Rode Duivel zo hevig op het veld zagen in de Belgische competitie. Toch weten de kenners dat hij in het verleden ook al eens in het oog van de storm stond om gelijkaardige redenen. Zo was José Mourinho in zijn periode als Chelsea-coach niet te spreken over Tottenham-verdediger Vertonghen.

Throwback Tottenham-Chelsea 1-1

We keren terug naar zaterdag 28 september 2013, bijna tien jaar geleden. De topper tussen Tottenham en Chelsea eindigt op 1-1 na een wedstrijd vol akkefietjes. Jan Vertonghen speelde een hoofdrol en zorgde er - volgens José Mourinho - deels voor dat Chelsea-spits Fernando Torres twee gele kaarten kreeg aangesmeerd. De Spanjaard kreeg een eerste gele kaart toen hij na een duel met Vertonghen het gezicht van de Rode Duivel had vastgenomen. Acht minuten voor het einde van de wedstrijd gingen de twee een luchtduel aan, zonder veel erg. Toch gingen beide spelers tegen de grond, waarna Torres zijn tweede gele kaart kreeg.

Jan Vertonghen Fernando Torres José Mourinho

Na afloop van de wedstrijd was Chelsea-trainer Mourinho zéér streng voor de scheidsrechter. "De rode kaart voor Torres was een foute beslissing van de scheidsrechter. Wij waren in de tweede helft de betere ploeg en hadden veel kans de winnende treffer nog te maken, maar die rode kaart heeft het slot van de wedstrijd compleet veranderd.", aldus Mourinho, die zich daarna richtte tot Jan Vertonghen. "Als niemand je blesseert, maar je doet toch alsof, breng je de scheidsrechter in de problemen. Vertonghen zorgt er zo voor dat de arbiter een foute beslissing neemt. Als ik het voor het zeggen had, was het Vertonghen die geschorst wordt in plaats van Torres. Het is een schande wat Vertonghen deed. Zoiets doe je een collega niet aan. Eigenlijk had Vertonghen niet eens mogen spelen, na wat hij in het bekerduel tegen Aston Villa had gedaan. Hij trok een speler de broek af, maar kreeg niet eens rood en er volgde geen penalty.", besluit José Mourinho.

Hieronder zie je de stevige uithaal van José Mourinho bij de BBC aan het adres van Jan Vertonghen:

José Mourinho Jan Vertonghen The Special One

Ook op de persconferentie nadien had José Mourinho (Chelsea) het nog even over onze landgenoot. "Deze speler is een fantastische voetballer, maar hij is ook 'a special guy'. Drie dagen geleden liet hij in de League Cup een spits van Aston Villa zonder broek achter en de ref floot geen strafschop, gaf zelfs geen rode kaart. Vertonghen had deze match nooit mogen spelen. Hij had geschorst in de tribune moet zitten. Ga maar naar YouTube. Zijn actie daar staat bovenaan de ranking van meest lachwekkende situaties in het voetbal. The boy was naked.", aldus José Mourinho, die het heeft over de fase waar Vertonghen in de zestien de broek van Helenius (Aston Villa-speler) naar beneden trok. 

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link