Straffer dan Bounida... 17-jarige onbekende Belg maakt indruk bij U18 van Ajax, betrokken bij 23 goals

De naam Stanis Idumbo zal jou waarschijnlijk niet veel zeggen. Toch is het een naam om in de gaten te houden. De flankaanvaller is een 17-jarige Belg met Congolese roots die geboren is in Frankrijk. De jonge Belg is momenteel actief bij Ajax Amsterdam en scheert er hoge toppen. In België wordt vooral Rayane Bounida gevolgd in de jeugd van Ajax, maar laten we zeker en vast ook een oog houden op Idumbo, die al dichter bij een doorbraak op het hoogste niveau staat. 

Wie is Stanis Idumbo?

Idumbo zette zijn eerste voetbalstappen bij de jeugd van Club Brugge, vooraleer hij in 2017 Brugge achter zich liet en richting KAA Gent trok. Daar maakte hij al snel de nodige indruk en wekte hij interesse op van tal van buitenlandse (top)clubs zoals PSV Eindhoven. Gent deed er alles aan haar goudhaantje zo lang als mogelijk in de Arteveldestad te houden en gaf hem in 2020 zijn eerste profcontract. Op 15-jarige (!) leeftijd werd hij al overgeheveld naar de U21 van Gent. Na een jaar bij de beloften te vertoeven, haalde Ajax hem richting Nederland. 

Ajax

En ook in Nederland gaat het snel voor de jonge Belg. Ondanks hij nog altijd maar zeventien jaar is, mag hij zich sinds dit seizoen wel al een speler van Jong Ajax noemen. En dat heeft hij te danken aan zijn sterke prestaties bij de U18. Daarin was hij in 23 wedstrijden goed voor elf doelpunten en twaalf assists. Straffe cijfers. Idumbo komt ook uit voor onze nationale jeugdselecties. Als hij zich zo verder blijft ontwikkelen, lijkt de kans groot dat we hem ooit aan het werk zullen zien bij de Rode Duivels.

Idumbo Ajax

Idumbo scoorde ooit dit héérlijk doelpunt bij de jeugd van Gent tegen Club Brugge

Ook interessant