Wie is Kevin Van Damme, 32-jarige scheidsrechter die zijn debuut maakte in 1A in 2018?

Hoe je het ook draait of keert, de voetbalwereld zou absoluut niet kunnen zonder mannen die de matchen in goede banen leiden. De scheidsrechters blijven de hoeksteen van de sport die we allen zo lief hebben. Maar dat het een hondenstiel is, is zeker. Wekelijks staan ze in het oogpunt van de storm, om de week erna gewoon terug aan de bak te gaan. Alleen al daarom verdienen ze het nodige respect. Wie ook al jaren op het hoogste niveau fluit, is Kevin Van Damme. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is scheidsrechter Kevin Van Damme?

Kevin Van Damme is een Belgische scheidsrechter, die momenteel actief is in de Jupiler Pro League. Van Damme is geboren op 12 juni 1990 en is momenteel dus 32 jaar. Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft de man al bakken ervaring als ref. In 2007 volgde hij de scheidsrechterscursus, om amper zes jaar later te promoveren naar de nationale afdelingen. Maar daar stopte het niet voor de geboren Roeselarenaar.

Kevin Van Damme 1B en Jupiler Pro League

Twee jaar later werd Van Damme opnieuw gepromoveerd, naar 1B. Daar maakte hij zijn debuut in de match Woluwe-Seraing. Drie jaar lang was Van Damme actief op dat niveau, alvorens hij zijn debuut maakte in de Jupiler Pro League. Op 5 mei 2018 was het zover: Van Damme leidde Waasland-Beveren-Moeskroen in goede banen. Vijf jaar later heeft Van Damme al 75 matchen op het hoogste niveau op zijn palmares staan. Daarin gaf hij 287 keer geel, 18 keer rood en floot hij 21 penalty's.