Wie is Kyan Vaesen, jonge goalgetter van KVC Westerlo en de zoon van Nico Vaesen?

Kyan Vaesen is de laatste weken in uitstekende doen voor KVC Westerlo. De Belgische aanvaller is een basisspeler sinds het vertrek van Lyle Foster naar Burnley en daarvoor bedankt hij zijn trainer met de ene goal na de andere. Zo scoorde hij vijf goals in zijn laatste acht wedstrijden. Tijd om dit Belgisch talent wat beter te leren kennen!

Wie is Kyan Vaesen?

Kyan Vaesen werd geboren op 13 april 2001 en is op moment van schrijven 21 jaar oud. Binnenkort wordt hij 22 jaar, maar hij blijft sowieso een man met een mooie toekomst voor zich. Vaesen is een echt jeugdproduct van KVC Westerlo. Hij voetbalt al sinds 2001 voor de Kemphanen en veranderde nog nooit van club. In het seizoen 2020-2021 werd hij een half jaar uitgeleend aan Eerste Nationaler Thes Sport, maar daar bleef het ook bij. Ondertussen heeft Vaesen al meer dan 70 wedstrijden op zijn naam staan voor Westerlo.

KVC Westerlo

Kyan Vaesen tekende in juli 2019 zijn eerste profcontract bij Westerlo en maakte op 7 september 2019 zijn officieel debuut voor de club. Op de vijfde speeldag in Eerste Klasse B mocht hij in de slotfase invallen voor Sava Petrov. In augustus 2021 brak Westerlo zijn contract open tot medio 2024, want Vaesen kreeg regelmatig zijn kans en scoorde ook af en toe. Vorig jaar was hij al een vaste waarde bij de Antwerpse club en dit seizoen komt hij er ook vaak aan de bak. Sinds het vertrek van Foster in januari 2023 naar Burnley, krijgt Vaesen volop zijn kans in de spits. Tegen KV Mechelen stond hij meteen twee keer aan het kanon en later zou hij ook twee keer scoren tegen KV Kortrijk en één keer tegen KV Oostende. Zijn carrière lijkt nu hélemaal gelanceerd!

Belgische spits

Kyan Vaesen speelt bij Westerlo met het rugnummer 14 en heeft momenteel een marktwaarde van 700.000 euro. Dit zal ongetwijfeld stijgen na het seizoen. Vaesen is een rasechte spits en eveneens een Belgisch jeugdinternational. Voor de Belgische U19 speelde hij zeven partijen en ook voor de Belgische U21 werd hij onlangs opgeroepen. Een toekomst bij de Rode Duivels wordt geen evidentie, maar als hij stappen kan blijven zetten, is het sowieso een man om in de gaten te houden!

Zoon van Nico Vaesen

Een leuk wist-je-datje: Kyan Vaesen is de zoon van Nico Vaesen, een voormalige Belgische doelman. Nico Vaesen speelde in zijn carrière voor Tongeren, Cercle Brugge, Eendracht Aalst, Geel, Lierse SK, Crystal Palace, Bradford City, Gillingham FC, Birmingham City en Huddersfield Town. Het was bij die laatste club dat Nico Vaesen vader werd van Kyan Vaesen, de Westerlo-spits werd dus geboren in Engeland. Tegenwoordig is Nico Vaesen aan de slag als spelersmakelaar en heeft hij heel wat Belgische spelers in zijn portefeuille

Eén van Vaesen's eerste profgoals was tegen Club NXT in Eerste Klasse B.