Hilarische anekdote! Jérémy Doku ging viraal na blunder bij Koning Filip ... dit zei hij!

Afgelopen speelde Jérémy Doku op het EK met de Rode Duivels en werden daar al in de kwartfinales uitgeschakeld tegen Italië. In die befaamde wedstrijd mocht de jonge flankaanvaller starten en dat vertrouwen bedankte hij met een goede wedstrijd, met maar liefst acht geslaagde dribbels. Ondanks een persoonlijk hoogtepunt was hij toch vooral teleurgesteld over de uitschakeling. Dat optreden was niet zijn enige opvallende moment op het EK. In een ontmoeting met Koning Filip steelt hij ook de show door een bizarre uitspraak. 

Jérémy Doku

In Le Vestiaire Rennes onthult Jérémy Doku, die actief is bij Stade Rennes, een opvallende anekdote. Net voor de start van het EK komt Koning Filip op bezoek in het Basecamp van de Rode Duivels en daar ontmoet hij alle spelers. Voor de ontmoeting kregen de spelers allemaal een lesje in etiquetteregels om zich correct te gedragen en gepast te antwoorden op de vragen van de Koning. 

Rode Duivels

Tijdens zijn moment met de Koning vergat Jérémy Doku al die regels en was hij gewoon zichzelf: "Iedereen stond zeer serieus in de rij toen Eden (Hazard) iedereen voorstelde. Op het moment dat het aan mij was, was ik alles vergeten." Wanneer de Koning aan Jérémy Doku vraagt hoe het gaat, antwoordt de 19-jarige Belg geniaal: "Tranquil, et toi", wat zoveel betekent als 'cool en met u?' "Iedereen in de rij begon te fluisteren en de Koning reageerde geschokt, maar hij had me wel graag", sluit de Rode Duivel af.