Eindelijk promotie? Ploeg uit vierde provinciale stevig aan kop met indrukwekkende statistieken

Amateurploegen hebben vaak ambities die ze het liefst zo snel mogelijk willen waarmaken. Toch gaat het in de meeste gevallen toch mis en verdwijnen de ambities als sneeuw voor de zon na enkele speeldagen. Zo ook bij FC Daknam, dat momenteel uitkomt in vierde provinciale Oost-Vlaanderen. De ploeg sprak de afgelopen jaren meermaals hun ambitie uit om te stijgen, maar kon het weinig tot niet waarmaken. Dit seizoen lijkt het de club wel voor de wind te gaan, want ze leggen indrukwekkende statistieken voor en staan op een knappe leidersplaats.

FC Daknam evolutie

FC Daknam degradeerde in het seizoen '21-'22 als allerlaatste in het klassement van derde provinciale terug naar vierde provinciale. at was niet de eerste maal, want de club heeft een historie met het schommelen tussen twee reeksen. In 2020 mocht FC Daknam, toen de competitie werd stopgezet door het coronavirus, als derde mee promoveren van vierde provinciale naar derde provinciale. Het seizoen erna werd de competitie na enkele speeldagen alweer stopgezet en bleef alles zoals het was. Dit seizoen lijkt promotie wel haalbaar, want na acht speeldagen staan ze mooi bovenaan.

FC Daknam statistieken 2023-2024

Na amper acht speeldagen kan FC Daknam al terugkijken op een geslaagd seizoensbegin. Zo heeft de ploeg 21/24 in het klassement en heeft het ook alle collectieve records op zijn naam staan. De ploeg wist al het het meest te scoren (32 keer), en kreeg tot nu toe ook het minste doelpunten tegen (7 doelpunten). Zouden ze bij FC Daknam toevallig hebben afgekeken bij Robby Slabbinck, de speler van FA Nieuwpoort die dertien maal wist te scoren in vijf wedstrijden, of is het succes volledig aan de huidige spelerskern te danken? 

Bekijk hieronder de kampioenenhuldiging van FC Daknam in 2016 tijdens hun match tegen FC Hoogeinde

Ook interessant