BIZAR! Nieuwe Afrikaanse ploeg in vierde provinciale bestaat al niet meer na algemene forfait

Zegt de naam King Njies AK Halle je iets? Wel, ons ook niet. Je zou denken dat het een ploeg is uit de Afrikaanse voetbalcompetitie, maar niets is minder waar. King Njies AK Halle speelt namelijk in de vierde provincialereeks in Vlaams-Brabant, of ja, het speelde daar... . Het gaf nog voor de competitie begon al forfait voor de rest van het seizoen. Voetbalflitsen dook even dieper in op het bizarre verhaal van King Njies AK Halle.

Gambiaanse bezieler King Njies AK Halle

De drijvende kracht achter deze club is Abdoulie Njie, een 38-jarige man uit Halle, oorspronkelijk afkomstig uit Gambia. In 2003 richtte hij een team op in Gambia met dezelfde naam, en na zijn verhuizing naar Halle drie jaar geleden, wilde  hij iets betekenen voor de jeugd en volwassenen in de buurt van Halle door middel van voetbal. De club is dit seizoen met vier officiële ploegen ingeschreven bij de RBFA. Een eerste elftal, een U13, U12 en U9. Met twee van de vier ploegen is King Njies AK Halle momenteel al uit de competitie gestapt, waaronder ook het eerste elftal. In Gambia doet King Njies AK het wel beter, zij maakten recent nog promotie naar een hogere divisie. 

Algemene forfait King Njies AK Halle

De algemene forfait van de Brabanders kwam er verassend genoeg al voor de start van de officiële competitie. De club speelde wel vier wedstrijden in de Beker van Brabant, maar verloor ze allemaal. Een bekerduel verloren ze zelf met 17-1 van K. Europa 90 Kraainem F.C. B. De club gaf daarom na hun laatste bekerduel algemene forfait voor het verdere verloop van de competitie. Tijdens hun bekermatchen hadden de spelers van King Njies AK Halle ook vaak problemen met scheidsrechters, mede daardoor diende ze nog een extra boete te betalen aan de voetbalbond. De club had ook geen sponsors en de T1 diende zelf eenmaal 400 euro aan taxiritten te betalen nadat de spelers van King Njies AK Halle na één van hun trainingen niet meer thuis geraakten. Een bizar verhaal dat dus al rap tot zijn einde kwam.

Bekijk hieronder de strafschoppenreeks van de Gambiaanse variant van King Njies tegen AJAX Manjai Nawetaan.