Promovendus uit 1ste Nationale speelt in felbevochten derby knap gelijk tegen ambitieuze JPL-club

Patro Eisden en STVV werkten woensdagavond een oefenwedstrijd af. Helaas viel er niet zoveel te beleven in deze Limburgse derby, want de wedstrijd eindigde op een troosteloze 0-0. Vooral de promovendus uit Eerste Nationale een knap resultaat tegen de middenmoter uit de Jupiler Pro League. Natuurlijk moeten we niet te zwaar tillen aan deze oefenwedstrijden, maar het is toch wel altijd interessant om te volgen.

Patro-STVV 0-0

Patro Eisden werkte woensdag haar tweede oefenmatch van het nieuwe seizoen af. In de eerste partij werd 2-2 gelijkgespeeld tegen Bocholt en woensdag eindigde de Limburgse derby tegen Sint-Truiden op 0-0. Op zich een mooie uitslag voor hen, gezien ze vorig seizoen nog in Eerste Nationale speelden en er kampioen werden. STVV heeft komend seizoen dan weer de ambitie om Play-Off 2 te halen onder haar nieuwe coach.

Gemiste penalty Filippov

STVV had voor het gelijkspel tegen Patro al drie oefenmatchen in de benen. Twee keer werd met 3-0 gewonnen: één keer van Thes Sport en één keer van Dessel. Op zaterdag 1 juli werd 2-2 gelijkgespeeld tegen Westerlo en woensdagavond volgde een 0-0 gelijkspel tegen Patro Eisden. Op zich geen slecht resultaat, want de meerderheid van de spelers was jonger dan 21 jaar. Ze hadden het meeste balbezit tegen Patro, dat zelf loerde op de counter. In de eerste helft miste Filippov nog een penalty voor de Kanaries, al moest Lendfers in de tweede helft Patro Eisden met een cruciale redding van de overwinning houden.

Patro werd vorig seizoen kampioen in Eerste Nationale en wil meteen meedraaien in de middenmoot in 1B.

Ook interessant