Throwback! Vincent Kompany choqueert: “Ik zou een boze speler bokshandschoenen geven”

Afgelopen zaterdag kreeg Vincent Kompany een rode kaart na een enorme woede-uitbarsting op het veld van OH Leuven. Het was de eerste keer dat de trainer van RSC Anderlecht zo uitvloog langs de zijlijn. Normaal is de ex-Rode Duivel een echte gentleman, maar die kunnen blijkbaar ook uit hun rol vallen. In zijn carrière als trainer was dit voorval een unicum, maar als speler kon hij soms ook echt ontploffen. 

Vincent Kompany

Vincent Kompany kende een fantastische carrière bij RSC Anderlecht, het Duitse Hamburg SV en het Engelse Manchester City. Bij die laatste club ontpopte hij zich tot een legende en kreeg hij ook een standbeeld. Toch kon de gentleman zich niet altijd even goed inhouden. In zijn voetbalcarrière moest Vincent Kompany acht keer vroegtijdig gaan douchen van de scheidsrechter. In zijn carrière van achttien jaar kreeg hij vijf keer direct rood en twee van die kaarten kan je vergelijken met zijn uitbarsting in Leuven. Voor zijn eerst rode kaart keren we vijftien jaar terug in de tijd. In de wedstrijd Bochum-Hamburg kreeg de ex-Rode Duivel rood na een lichte fout, waarna hij maar bleef discussiëren en uiteindelijk molenwiekend het veld verliet. 

Manchester City

Voor zijn tweede uitbarsting als speler moeten we terugkeren naar het jaar 2014. Op dat moment speelde Vincent Kompany met het Engelse Manchester City een wedstrijd in en tegen Hull City. Daar kreeg hij rood voor een professionele fout op aanvaller Nikica Jelavić, maar dat was helemaal niet naar zijn zin. Dat toonde hij ook toen hij schoorvoetend naar de kleedkamer ging. Voor hij de catacomben betrad, maakte hij een gebaar waarbij hij zijn wijsvinger op zijn duim zette. Uiteindelijk waren dit kleine incidenten die niets af hebben gedaan aan de figuur die hij is geworden.  

Toen Vincent Kompany nog speler en aanvoerder was bij Manchester City vertelde hij dat zo'n dingen nu eenmaal gebeuren: "Zulke opstootjes horen nu eenmaal bij het voetbal." Hij wist toen ook al hoe hij spelers zou aanpakken in de toekomst. "Soms slaat er wel eens een stop door. Ook bij mij. Dat is normaal als je ziet welke druk er op ons staat. Als ik ooit trainer zou zijn, dan zou ik een boze speler gewoon bokshandschoenen laten aantrekken en hem even zijn gang laten gaan", aldus Vincent Kompany in zijn tijd bij Manchester City. Toch een opmerkelijke uitspraak zoveel jaren later.

Vincent Kompany quote bokshandschoenen

Ook interessant