WOW! Noorse club haalt speler exact 1 seconde voor het sluiten van de transfermarkt binnen

Noorse club Brann Bergen heeft maandag een absolute last-minute transfer gedaan. De club leverde op Deadline Day liefst één seconde voor twaalf de documenten in bij de FIFA voor de overschrijving van Sander Svendsen. 

Brann Bergen maakte er meer dan twee dagen na de transfer pas melding van op de clubwebsite. De Noorse voetbalbond, waar de transfer 28 seconden eerder door werd gegeven dan bij de FIFA, moet er sprake zijn van een wereldrecord. 

Ontspannen ging het er niet aan toe bij de club die avond. "Het was enorm hectisch", zegt technisch directeur Rune Soltvedt. "Ik sprintte in het stadion heen en weer tussen mijn kantoor en het kopieerapparaat, maar het lukte om alles op tijd aan te leveren. Omdat het een internationale transfer is, moesten de papieren ook bij de FIFA worden aangeleverd."

Soltvedt en zijn collega's kregen donderdag te horen dat de transfer op tijd was doorgegeven. Precies om 23:59:59 stond de overschrijving in het systeem van de FIFA. Een seconde voor de transferdeadline dus. Goed nieuws dus voor Sander Svendsen, hij wordt door Brann Bergen gehuurd van Odense BK.