Op pensioen? 36-jarige Belg met meer dan 300 JPL-matchen is clubloos na avontuur in 3e Nationale

Ken jij Alessandro Cordaro nog? De 36-jarige rechtsbuiten speelde dit seizoen bij RAEC Mons 44 in Derde Nationale. De aanvaller speelde in het verleden 315 wedstrijden in de Jupiler Pro League bij onder meer Zulte Waregem, KV Mechelen en Charleroi. Dit seizoen was hij aanvoerder bij RAEC Mons 44. Ondanks zijn overvloed aan ervaring eindigde RAEC Mons 44 slechts op een negende plaats in het klassement. Wist jij trouwens al dat RAEC Mons een leuke bijnaam heeft?

Alessandro Cordaro

Alessandro Cordaro komt uit de jeugdopleiding van La Louviere, maar in 2002 ging hij als jonge knaap naar RAEC Mons. Hij debuteerde later dat jaar ook in de Jupiler Pro League. In het seizoen 2005/06 degradeerde hij met Mons naar Tweede Klasse, maar ze konden meteen terug promoveren naar de hoogste klasse. Na 143 wedstrijden voor Mons, besloot hij om in 2009 transfervrij naar Charleroi te vertrekken. Hij blijf maar twee seizoenen bij Charleroi, maar hij was er wel een absolute sterkhouder. Zo speelde Cordaro 64 wedstrijden voor Charleroi. In 2017 vertrok hij richting KV Mechelen. Ook hier werd de aanvaller een vaste waarde in de ploeg. Op drieënhalf  jaar tijd speelde hij 125 wedstrijden voor Malinwa.

RAEC Mons

Tijdens de wintertransferperiode van 2015 haalde Zulte Waregem de vinnige flankaanvaller in huis. Hij werd opnieuw een vaste waarde in de ploeg en in 2017 wist zelfs de Belgische Beker te winnen met Zulte Waregem. Na 78 wedstrijden voor Zulte Waregem, werd zijn contract in 2018 niet meer verlengd. De Belg koos dan voor een avontuur bij Excelsior Virton in 1B. Na amper zeventien matchen, vertrok hij er al opnieuw. Dit keer ging hij naar Swift Hesperange in Luxenburg. De rechtsbuiten speelde daar maar één seizoen en kwam er dertien keer in actie. Sinds 2020 speelt hij opnieuw voor RAEC Mons, dat wel is afgezakt naar Derde Nationale. Hij was er dit seizoen aanvoerder van de ploeg, maar op 36-jarige leeftijd loopt zijn contract af bij RAEC Mons 44. Benieuwd of hij er nog een seizoen bij doet of zijn schoenen aan de haak hangt...

Alessandro Cordaro bij RAEC Mons 44