Michael Verschueren geeft stevige sneer aan Hein Vanhaezebrouck

Michael Verschueren geeft stevige sneer aan Hein Vanhaezebrouck

Sportief directeur van RSC Anderlecht Michael Verschueren stond vandaag de pers te woord ivm de gebeurtenissen tijdens Standard-Anderlecht. Hij liet weten dat er dringend orde op zaken moet gesteld worden én gaf tussendoor ook nog even een steek naar ex-coach Hein Vanhaezebrouck.

 “Je kan blijven praten, maar op een bepaald moment moeten de spelers de verantwoordelijkheid van de ploeg opnemen”, vertelt hij aan VTM Nieuws. “Ze moeten beseffen dat ze voor Anderlecht voetballen. Als ze zich 100 procent geven dan kan ik leven met een nederlaag. Als ik dat niet zie heb ik het er lastig mee en zal ik conclusies trekken. Ik kan niet iemand verdedigen die zijn best niet doet.”

“Hein heeft altijd gezegd: ‘Ik ben hier gekomen op een moment dat het moeilijk was, met de overname van de club’", gaat Verschueren cynisch verder. "Maar voor Rutten was het minstens even moeilijk. Hij heeft amper transfers kunnen doen en is op een slecht moment toegekomen. Maar hij heeft er wel het maximum uitgehaald en ons naar de play-offs geloodst, maar daarin heeft hij nu dus minder succes.”