WOW! Ploeg uit 2de Nationale verkocht 4500 abonnementen voor het seizoen 23/24

Racing Club Harelbeke voetbalt al sinds het seizoen 2016/2017 in Tweede Nationale, maar heeft een prachtig verleden in de Belgische Eerste en Tweede Klasse. De West-Vlamingen spelen in het paars en wit en hebben ook een prachtige bijnaam: de Ratten of de Ratjes, een typische naam voor de inwoners van Harelbeke. Afgelopen jaren liep de abonnementenverkoop zeer stroef met amper 60 abonnees vorig seizoen. Het is daarom voor velen een grote verassing dat ze dit seizoen plots 4500 abonnementen verkochten. Voetbalflitsen zocht even uit hoe de enorme kanteling in abonnementenverkoop er is gekomen.

Abonnementenverkoop Racing Club Harelbeke

De plotse kentering in abonnementenverkoop is er niet zomaar gekomen. De club heeft namelijk een opmerkelijke zet gedaan om haar lege tribunes nieuw leven in te blazen. Ze deelden maar liefst 4500 gratis abonnementen uit aan de inwoners van Harelbeke, een dappere poging om de afnemende publieke interesse te keren. Hoewel er nu grote euforie heerst met de 4500 verkochte abonnementen is het nog maar de vraag hoeveel van deze abonnementhouders daadwerkelijk de wedstrijden zullen bijwonen. KRC Harelbeke koestert dit seizoen de ambitie om in de top vijf te eindigen in Tweede Nationale. Met ploegen als Cercle Brugge B en Zulte Waregem B in de reeks lijkt dat alvast geen makkelijke opdracht. Voorlopig bezetten ze de elfde plaats.

Enkele jaren geleden speelde Harelbeke een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kortrijk, het commentaar werd toen verzorgd door niemand minder dan JPL-smaakmaker Glenn Verbauwhede.