Oefenstage in Qatar: deze Belgen blijven sowieso thuis, deze spelers krijgen straks hun kans

De Rode Duivels trekken in maart 2022 naar Qatar om er een oefenstage af te werken en zich deels klaar te stomen voor het WK dat daar eind 2022 plaatsvindt. De Belgen zullen tijdens interlandbreak ook enkele oefenwedstrijden afwerken. Opvallend: het staat nu al vast dat bondscoach Roberto Martinez alle Belgen met meer dan 50 caps zal thuislaten.

Rode Duivels

Op de oefenstage zijn dus enkel Rode Duivels met minder dan 50 interlands achter hun naam welkom. Onze bondscoach wil zo de 'nieuwe generatie' Rode Duivels klaarstomen voor het WK 2026. Het is namelijk algemeen geweten dat de Belgische selectie te kampen heeft met vergrijzing en dat spelers als Vermaelen, Witsel en Mertens er niet jonger op worden. Er is dringend nood aan opvolging en daar wil Martinez nu optimaal op inzetten.

50 caps

Spelers met meer dan 50 caps kunnen op die manier rust nemen tijdens de interlandbreak en dat zal welgekomen zijn als het ze op het WK in Qatar top willen zijn. Daarnaast kan bondscoach Roberto Martinez ontdekken wie ver genoeg staat om een definitieve basisplek bij de Rode Duivels op te eisen. Doordat spelers als Lukaku, De Bruyne en Courtois zullen ontbreken, zullen heel wat nieuwe namen een eerste oproep zullen krijgen en eventueel hun debuut maken. Er staat geen limiet op de leeftijd, enkel op het aantal caps. Zo kunnen spelers als Mignolet, Boyata en Vanaken ook gerust opgeroepen worden. Een leuk projectje!

-- Lees hieronder door -- 

rode duivels qatar oefenstage

Voetbalflitsen heeft opgezocht welke spelers meer dan 50 caps achter hun naam hebben en welke spelers dus straks niet meemogen op de oefenstage naar Qatar. Let wel: enkel de oefenstage, naar het WK zelf mogen ze wel mee. We konden exact 11 spelers verzamelen.

-- Lees hieronder door --

belgen rode duivels met meer dan 50 caps qatar

Voetbalflitsen heeft daarnaast een elftal gemaakt met spelers die nog geen 50 caps hebben behaald. De kans is dus groot dat deze spelers straks hun kans krijgen op de oefenstage in Qatar. Er zullen nog heel wat spelers bijzijn, maar we kunnen ze er natuurlijk niet allemaal inzetten. Martinez zal voor zijn definitieve selectie voor het WK een mix maken tussen ervaren spelers en de beste spelers uit onderstaand elftal.

belgen met minder dan 50 caps rode duivels nieuwe generatie qatar 2026

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link