Daarom willen Anderlecht-fans bekerwedstrijd tegen KV Kortrijk boycotten

RSC Anderlecht neemt het dinsdagavond om 21u op tegen STVV. De RSCA-fans zullen tevreden zijn dat het aanvangsuur van deze match veranderd werd, want aanvankelijk stond de midweek wedstrijd om 18u45 gepland. Iets wat voor vele fans quasi onhaalbaar was omwille van het werk en het spitsuur in het Brusselse verkeer.

Anderlecht-KV Kortrijk

Voor volgende week krabben echter veel Anderlecht-fans zich in de haren. Op donderdag 23 december om 18u staat namelijk de kwartfinale in de Croky Cup tegen KV Kortrijk op het programma. Paars-wit speelt dan opnieuw thuis, maar deze keer dus uitzonderlijk vroeg. En de match werd vooralsnog niet verlaat.

Mauves Army 2003

Mauves Army 2003, de ultra's van RSC Anderlecht, hebben dan ook besloten om deze wedstrijd te boycotten. Met andere woorden: geen enkel lid van hun supportersgroep zal de wedstrijd in het Lotto Park bijwonen. Op sociale media doen ze een oproep aan alle andere Anderlecht-fans om hun beslissing te volgen.

Boycot

Met deze boycot wil Mauves Army 2003 aantonen dat voetbal nog altijd een feest moet zijn en zenders niet zomaar alle aanvangsuren mogen bepalen. Door het vroege aanvangsuur om 18u kunnen veel fans sowieso de match niet bijwonen. Het blijft tenslotte nog een werkdag voor velen en ook het Brusselse verkeer maakt dit er niet makkelijker op. Door het laag aantal supporters en het gebrek aan sfeer hopen de ultra's dat dit voor een schokeffect zorgt. Het is voor alle duidelijkheid niet het Anderlecht-bestuur dat ze willen treffen, maar de Belgische voetbalbond en de zenders die dit aanvangsuur vastlegden.

Against Modern Football

Hieronder zie je een stukje van het bericht dat Mauves Army 2003 deelde op haar Facebook. Hun boodschap werd zowel in het Nederlands als in het Frans verspreid. "Beste spelers, hoewel jullie het grootste slachtoffer zijn, weet dat deze keuze niet tegen jullie is maar ter verdediging van een voetbal bedoeld voor iedereen", aldus Mauves Army 2003. Met "Against Modern Football" sloten ze hun bericht af.

rsc anderlehct kv kortrijk