Met Oblak en Bale: 21 spelers die 'pech hebben' met hun nationaliteit en nog geen WK speelden

Het WK in Qatar komt er nu echt bijna aan. We zullen dus weer heel wat topspelers zien schitteren bij hun respectievelijke landen. Denk daarbij aan De Bruyne bij België, al vrezen veel Belgen dat het een lastig WK zal worden voor onze Rode Duivels. Er zijn echter ook spelers die veel minder 'geluk' hebben met het land waarin ze geboren zijn en dus nog nooit een WK-wedstrijd speelden. Wij maakten een elftal met spelers die door hun nationaliteit nog nooit een WK hebben gespeeld.

XI spelers zonder WK door nationaliteit

In dit elftal vinden we onder andere Haaland, Oblak, Robertson, Alaba en Aubameyang terug, die al jaren op het allerhoogste niveau meedraaien. Ook Gareth Bale is aanwezig in deze ploeg, al zal het niet meer lang duren vooraleer de Welshmen eruit zal verdwijnen: Wales heeft zich namelijk voor de eerste keer sinds 1958 (!) geplaatst voor een WK en dus zal de ex-Real Madrid-ster eindelijk te zien zijn op het grootste voetbalevenement dat er bestaat. Skriniar, Savic, Calhanoglu, Malinovskyi en Mkhitaryan maken het elftal compleet.

Bekijk hieronder enkele van Malinovskyi's mooiste goals en acties, toen nog in het shirt van KRC Genk. En of hij het waard is om ooit een WK te spelen!

Ook interessant