Wie is Roméo Monticelli, de jonge Belgische linksachter van Charleroi die volop zijn kans zal krijgen?

Roméo Monticelli is een 17-jarige linksachter van Sporting Charleroi. Gezien de Carolo's na het vertrek van Joris Kayembe geen andere optie hebben op die positie, lijkt de jonge Monticelli komend seizoen volop zijn kans te krijgen. Tijd om deze Belgische jeugdinternational wat beter te leren kennen....

Wie is Roméo Monticelli Charleroi?

Roméo Monticelli werd geboren op 2 oktober 2005 en wordt later dit jaar nog achttien jaar oud. De Belgische linksachter werd opgeleid bij Royal Géants Athois en AFC Tubize, maar trok in 2018 naar Sporting Charleroi. Vorig seizoen speelde hij twintig matchen met de Zébra Elites in Eerste Nationale, dat is de beloftenploeg van Sporting Charleroi. Deze zomer promoveerde hij naar de A-kern en kreeg hij volop zijn kans in de voorbereiding. Zo scoorde hij onder meer in een oefenmatch tegen KV Oostende. Aangezien Joris Kayembe naar Genk vertrokken is en de Carolo's geen nieuwe linksachter kochten, kan Monticelli wel eens zijn kans krijgen in het team van Felice Mazzu. Een mogelijke revelatie in de Jupiler Pro League?

Roméo Monticelli Rode Duivel

Roméo Monticelli is ook een Belgisch jeugdinternational. Momenteel komt hij uit voor de Belgische U18, waar Thierry Siquet de lakens uitdeelt. De linksachter, die ook centraal achterin uit de voeten kan, speelde onder meer tegen Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Nederland en Engeland. Daarvoor kwam hij in actie voor de U17, waar hij kapitein was tegen Ierland en scoorde tegen Bosnië (0-6 zege). Monticelli wordt gezien als een groot talent die nog veel stappen zal zetten. De kans is groot dat hij telkens zal doorstromen bij de Belgische jeugdploegen en dat hij in de toekomst voor een grotere club zal uitkomen. Monticelli speelt bij Charleroi met het rugnummer 27. Hij heeft er nog een contract tot 30 juni 2025.

Monticelli tekende in mei 2022 zijn eerste profcontract bij Charleroi:

Monticelli scoorde met de Belgische U17 tegen Bosnië: 

Ook interessant