Jelle Van Damme reageert op mogelijke gekochte titel: "Dat moet onderzocht worden"

Woensdagochtend werd er weer een bommetje gedropt in het Belgische voetbal. Roland Duchâtelet, ex-voorzitter van onder andere Standard Luik en Sint-Truiden, heeft officieel klacht ingediend voor matchfixing. Het zou gaan over het seizoen 2013-2014. De kampioen van dat seizoen was RSC Anderlecht, maar die titel zou dus volgens de Truiense ondernemer verkregen zijn door matchfixing. In zijn klacht viseert Roland Duchâtelet KRC Genk, RSC Anderlecht en spelers Anthony Vanden Borre en Ilombe Mboyo. In de wekelijkse podcast van MIDMID vertelt Jelle Van Damme over zijn inkijk op het hele gebeuren. 

Roland Duchâtelet 

Voor Roland Duchâtelet is het duidelijk dat er sprake is van matchfixing in het seizoen 2013-2014. Met zijn aanklacht tegen RSC Anderlecht en KRC Genk is het niet de bedoeling om het huidige bestuur te viseren, maar wel de opdrachtgevers van toen. Het zijn vooral de wedstrijden RSC Anderlecht-KRC Genk (4-0) en KRC Genk-Club Brugge (3-2) die de ex-voorzitter van Standard Luik in vraag stelt. Ook spelersnamen worden vernoemd in deze aanklacht. Het gaat over toenmalig Anderlecht-speler Anthony Vanden Borre en toenmalig spits van KRC Genk Ilombe Mboyo. "Zij hebben tijdens de play-offs horloges uitgedeeld om matchen te beïnlvoeden", aldus Roland Duchâtelet. 

Jelle Van Damme 

In het seizoen 2013-2014 was Jelle Van Damme samen met Paul-José Mpoku een zeer belangrijke schakel voor Standard Luik. Ook zij hebben klacht neergelegd. In tegenstelling tot Roland Duchâtelet hebben de twee ex-spelers van Standard Luik enkel maar klacht ingediend tegen RSC Anderlecht en KRC Genk. Zij houden de twee bovengenoemde spelers buiten schot. In de wekelijkse podcast MIDMID is Jelle Van Damme deze week de centrale gast. Hij ging het onderwerp dan ook niet uit de weg: "Als het blijkt te kloppen, dat malafide mensen de titel van het seizoen 2013-2014 georchestreerd hebben, dan wil ik dat het grondig onderzocht wordt." 

RSC Anderlecht en KRC Genk

De twee geviseerde clubs, RSC Anderlecht en KRC Genk, reageren beide op een andere manier op deze aanklacht. Het bestuur van paars-wit laat weten dat ze enkele maanden geleden zelf al klacht hebben ingediend om inkijk te krijgen in de zaak van matchfixing. De Limburgers daarentegen lijken zich er niet heel veel van aan te trekken en focussen zich vooral op hun aankomende wedstrijden. 

Jelle Van Damme over gekochte titel van 2013-2014

Ook interessant