Wie is Yeboah Amankwah, een 22-jarige Ghanees van Lommel die werd opgeleid bij Man City?

Lommel SK is er dit seizoen niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de promotie play-offs in de Challenger Pro League. Dat was nochtans het doel voor aanvang van het seizoen, maar uiteindelijk kwamen de Limburgers twee punten tekort voor de zesde plek. Degraderen zullen ze dit seizoen echter niet doen, want rode lantaarn Virton staat bijna twintig punten achter. Eén van de sterkhouders dit seizoen: Yeboah Amankwah, een 22-jarige Ghanees die geboren werd in Engeland. Tijd om hem wat beter te leren kennen!

Wie is Yeboah Amankwah?

Yeboah Amankwah werd geboren op 19 oktober 2000 in Londen en is op het moment van schrijven 22 jaar oud. Hij werd tot en met 2016 opgeleid bij het Engelse 'Kinetic Academy', waarna niemand minder dan Manchester City hem kwam wegplukken. Amankwah speelde zes jaar voor de Engelse topploeg, al kwam hij er enkel voor de jeugd uit. In 2020 werd de centrale verdediger uitgeleend aan Rochdale en in 2021 aan Accrington. Lommel SK slaagde erin om hem vorig jaar transfervrij weg te plukken. En dat werd een succes!

Lommel SK Manchester City

Amankwah kwam op 6 september 2022 het Limburgse Lommel SK versterken. Amper één maand later maakte hij al zijn debuut voor de A-ploeg. Tegen Lierse Kempenzonen mocht hij 27 minuten voor tijd invallen, terwijl hij een week later al voor een eerste keer in de basis stond tegen Virton (3-1 zege). Nadien zou Amankwah nooit nog uit de ploeg verdwijnen. Straffer nog: de centrale verdediger miste sindsdien geen minuut! We mogen hem gerust een revelatie noemen in de Challenger Pro League en wie weet bekroont hij dit binnenkort wel met een transfer.

Ghanese Engelsman

Amankwah speelt bij Lommel met het rugnummer 38 en momenteel heeft hij een marktwaarde van 350.000 euro. De Engelsman werd geboren in Londen, maar heeft ook Ghanese roots. Dat wil dus zeggen dat hij in de toekomst ook voor het Afrikaans land kan opgeroepen worden. Momenteel komt dit nog te vroeg, maar met zijn jonge leeftijd heeft hij nog een mooie toekomst voor zich. Dat Lommel Amankwah kon wegplukken bij Manchester City is natuurlijk niet zo verrassend. Beide ploegen zitten namelijk in dezelfde portefeuille van de City Football Group.

Amankwah werd al genoemd als potentieel international van Ghana: