Alles over Kat Kerkhofs, de vrouw van Rode Duivel Dries Mertens

Wie is Kat Kerkhofs?

Kat Kerkhofs is de 34-jarige vrouw van Rode Duivel Dries Mertens, speler van Galatasaray. Kat werd op 12 september 1988 geboren in Leuven en heeft al een mooie carrière achter en zeker nog voor zich. De Leuvense vrouw is echt een manusje-van-alles, zo werkte ze eerder al voor Studio Brussel, maakte ze een televisieprogramma voor VIJF genaamd 'Tipsy', presenteert ze Dancing With The Stars en onder de naam 'DJ Kat' speelt ze ook nog eens plaatjes. Na een relatie van meer dan zeventien jaar kregen Dries Mertens en Kat Kerkhofs in maart hun eerst kindje, een zoon, genaamd Ciro Romeo.

Vlaamse Televisie

Tegenwoordig is Kat Kerkhofs aka mevrouw Dries Mertens niet meer weg te denken van de Vlaamse Televisie. Een leven in de ledigheid onder de Napolitaanse zon (waar ze nu echter niet meer vertoeft), aan de zijde van haar wereldberoemde spits, dat zag ze aanvankelijk niet zitten. "Om dan te leven als een soort realityfiguur die getrouwd is met een wereldster en zelf niets omhanden heeft, maar dan wel met haar privéleven door de boekskes zweven? Nee, bedankt", begint Kat in Het Laatste Nieuws. "Zo ben ik niet opgevoed. Mijn papa zou heel teleurgesteld zijn in mij als hij zou zien dat ik niets doe." 

Dries Mertens

"Kwam ik ergens met Dries binnen, dan was het altijd van: 'Waauw, Dries!' Ik vond dat oprecht heel fijn voor hem, maar ik had dan wel altijd het gevoel: 'Shit, ik ben niks aan het doen, niks aan het opbouwen'. Of wanneer Dries dan thuiskwam van training, kon ik van pure frustratie en machteloosheid huilen en zeggen: 'Ik doe niks en dat voelt lamlendig! Ik wil iets doen, maar ik weet niet wat en hoe ik dat allemaal moet combineren!' Dat was het ook niet, nee. Gelukkig heb ik nu de perfecte balans tussen relatie en werk gevonden!", aldus Kat Kerkhofs. De quote dateert al van even terug, maar is nog brandend actueel.

Kat Kerkhofs over Dries Mertens

Uiterlijk 

Kat Kerkhofs was eind 2021 bij Philippe Geubels te gast in het programma 'Taboe'. Het ging over alle vooroordelen die vrouwen krijgen en de clichés die regelmatig worden bovengehaald. De vrouw van Dries Mertens is bijzonder knap en dat kan ook negatieve gevolgen hebben. Zo vertelt ze dat ze weleens een job niet gekregen had omdat ze zogenaamd 'te knap' was. Volgens Kat heeft het niks te maken met mooi zijn, maar meer met een bepaalde uitstaling. "Dat heeft ook keiveel te maken met borsten. Dat voelt meteen alsof je iets misdaan hebt. Ik heb een heel bevoorrecht leven, maar de perceptie zit wel wat tegen", aldus de 33-jarige vrouw

Kat Kerkhofs over haar lichaam

“Ik herinner me nog haarscherp de schaamte en onzekerheid die ik voelde als puber, Door het puur toeval dat ‘genetica’ heet, ben ik in één zomer tijd van een A-cup naar een D-cup gegaan. Je kan dus zeggen dat mijn eerste schooldag in het derde middelbaar niet echt onopgemerkt voorbijging. Dat klasgenootjes achter je rug roddelen is iets dat verschrikkelijk voelt op zo’n moment, alsof je hele wereld in elkaar stort", vertelde Kat.  

Borstverkleining

De presentatrice van Dancing With The Stars had vroeger namelijk grote borsten en liet zich daarom opereren op 19-jarige leeftijd. "De vakantie naar Spanje met vriendinnen die allemaal in hun hippe bikini’s rondhuppelden, terwijl ik in de speciaalzaak een bomma-exemplaar had gevonden en me de hele tijd moest verhullen in talloze topjes en losse kleedjes, was dé druppel. Nee, niet de rugpijn – op die leeftijd heb je belangrijkere prioriteiten. Met een cup dubbel E op een smal meisjeslichaam heb ik op mijn negentiende een borstverkleining laten uitvoeren", besluit Kat Kerkhofs. 

Kat Kerkhofs over haar borsten

Body Goals

Kat Kerkhofs heeft destijds een boek uitgebracht, genaamd Body Goals. In dat boek geeft ze tips om het ideale lichaam te verkrijgen. Al draait het voor haar persoonlijk niet alleen rond het uiterlijk. “Natuurlijk wil ik er ook goed en strak uitzien, maar ik ben geen babe en geen model. Als er een EK of WK is, worden de voetballersvrouwen wel­eens in de media voorgesteld en daar staan dan van die schitterende opschriften boven de foto’s: ‘de knappe vrouw’, ‘de stoeipoes’... Bij mij staat er altijd ‘de sympathieke’", aldus Kat Kerkhofs in Het Laatste Nieuws. "Op welk lichaamsdeel ik het meest trots ben? Mijn billen! Een sixpack zal ik nooit hebben, maar mijn billen kan ik door te trainen heel mooi gevormd krijgen.”, aldus de vrouw van Dries Mertens.

kat kerkhofs billen

Voetbalflitsen bundelde enkele foto's van Kat Kerkhofs op Instagram:

Dries en Kat werden eerder dit jaar uitgenodigd op de bruiloft van Fabian Ruiz en daar gingen de twee een duet zingen. Het was niet altijd heel zuiver, maar wel de moeite waard om te bekijken. 

Kat Kerkhofs praat altijd en overal zeer openhartig over haar relatie met Rode Duivel Dries Mertens, zo ook in Gert Late Night: