Vandenbempt met steek naar Anderlecht: “Op die manier zien we Dewaele nooit meer terug”

Vandenbempt met steek naar Anderlecht: “Op die manier zien we Dewaele nooit meer terug”

Analist Peter Vandenbempt wil graag een lans breken voor de jonge Sieben Dewaele. Hij heeft schrik dat we misschien nooit zijn echte kwaliteiten zullen zien, omdat het momenteel te slecht draait bij Anderlecht. Een lot dat wel meerde spelers beschoren is.

“Helemaal niets mag je Dewaele kwalijk nemen na die nachtmerriemiddag op Sclessin”, begint Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine. “Helemaal gedeklasseerd op een positie die nooit de zijne zal zijn: positioneel vaak verkeerd, ongepast uitstappen, te simpel van de bal gezet en eraf gelopen door snelle jongens als Lestienne of Amallah. En zelfs ongelukkig in het uitvoetballen. Het was in deze ongelijke strijd wachten op de tweede gele kaart.”

“Vijftien matchen al in het eerste elftal van Anderlecht, dat lijkt een mooie droom, maar het is allesbehalve een cadeau voor een centrale middenvelder.  Als straks een nieuwe linksback verschijnt, zien we Dewaele mogelijk niet meer terug en is hij nooit beoordeeld op zijn echte kwaliteiten. Een lot voor wel meer van de dit seizoen gelanceerde jonge producten uit Neerpede.”