Dit is waarom Noa Lang geliefd en gehaat is

Noa Lang is een speler die door velen geliefd, maar ook gehaat wordt. Dit komt door bepaalde uitspraken van de voetballer, maar ook door de uitstraling die de aanvaller soms vertoond. Dit is waarom Noa Lang zowel geliefd, als gehaat is.

Overstap Noa Lang Feyenoord naar Ajax en later PSV

Lang begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Feyenoord. Vanaf zijn zesde tot zijn veertiende was de aanvaller speler van de Rotterdamse club, tot dat Ajax aanklopte. Lang heeft er nooit een geheim van gemaakt altijd al fan te zijn van de Amsterdamse club en dat het altijd al zijn droomclub was. Hierdoor was de keuze voor hem simpel. In 2013 maakte de buitenspeler op veertien jarige leeftijd de gevoelige overstap naar Ajax. Ajacieden zouden Lang hiervoor mogen, maar voor Feyenoorders ligt deze transfer wat lastiger. In de zomer van 2023 koos Lang voor PSV en heeft hij dus voor alle drie topclubs in Nederland gespeeld. Het respect vanuit de aanhang van Ajax naar Lang toe, werd hierdoor wel weer een stuk minder.

Erik ten Hag boos op Noa Lang

Noa Lang kreeg tijdens een bekertreffen tussen Ajax en Telstar in het seizoen 2019/20 flinke kritiek van zijn trainer, Erik ten Hag. Dit werd goed op beeld vastgelegd en zorgde voor een viraal moment. In de docu-serie Noa Lang: Lastpak, werd Ten Hag in 2024 geïnterviewd over zijn samenwerking met Lang. "Dat gedrag wil hij wel eens vertonen: die rollende ogen en wegwerpgebaren... Wij hebben onze fricties gehad, dat is duidelijk. Maar ik handelde in het belang van het team en van Ajax." Toen Lang wilde vertekken, stuurde hij Ten Hag een bericht, maar de trainer kwam nooit met een reactie en dat viel niet goed bij Lang. "Hij heeft me ook nooit meer succes gewenst of wat dan ook. Niet eens een appje, helemaal niks."

(Tekst gaat verder onder de video)

@espnnl Throwback: Erik ten Hag vs Noa Lang 🗣️ #tenhag#lang#fight♬ origineel geluid - ESPN NL

Noa Lang ruzie met Alfred Schreuder

De voormalig aanvaller van Club Brugge is altijd heel open geweest over zijn leven. Zo is hij altijd eerlijk geweest over zijn carrière en zijn jeugd. Tijdens interviews geeft de aanvaller altijd eerlijk antwoord en zegt de 22-jarige ‘gewoon’ wat hij denkt. Iets wat veel voetballers van deze tijd niet doet. Hierdoor wordt Lang door veel mensen gewaardeerd. Zo vertelde de voetballer ook eerlijk over zijn samenwerking met trainer Alfred Schreuder: “We hebben echt ruzie gehad, man. Ik had hem bijna een berichtje gestuurd met: je hoeft tot het einde van het seizoen niet meer te praten.”

(Tekst gaat verder onder de video)

Noa Lang arrogante uitspraken

Doordat Lang altijd open en eerlijk is, maakt de aanvaller nog wel eens uitspraken die bij verschillende mensen in het verkeerde keelschat schieten. Zo vertelde hij tijdens een interview in zijn periode bij Club Brugge met het Belgische Het Laatste Nieuws dat België Lang gaat missen en dat de aanvaller het Belgisch voetbal op de kaart heeft gezet: “Ik heb het Belgisch voetbal heet gemaakt. Zo denk ik oprecht. Kinderen van zes à zeven jaar kennen Club Brugge nu. In Nederland kijkt men ineens naar jullie competitie. Dat was voor ik bij Club speelde niet zo”, aldus Lang. “Geloof mij nou maar: België gaat mij missen als ik weg ben. Ik heb jullie voetbal kleur gegeven.” Verder vertelde Lang het volgende: “Volgend seizoen gaan jullie bidden dat er een Noa Lang rondloopt in België, die dan ook nog eens zo goed kan voetballen. Alleen.... die ga je bijna niet vinden.” Veel mensen vinden niet dat een voetballer zulke uitspraken kan maken en noemen Lang hierdoor arrogant.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Gedrag op Sociale Media van Noa Lang

Social media is iets waar veel voetballers soms nog moeite mee hebben. Zo ook Noa Lang. De aanvaller plaatst geregeld zijn mening op zijn socials. Ook na de wedstrijden tegen Standard Luik en Union Sint-Gillis. Zo plaatste Lang na de uitschakeling van Club Brugge in de beker tegen Standard op zijn Instagramverhaal: “Good luck in play off 2”, een sneer naar Luik over het feit dat zij niet de kampioenspoule ingingen. Ook na het kampioensduel tegen Union was Lang actief op Instagram. Hij zette toen op zijn verhaal een filmpje tegen de haters: “Waarom praten mensen het hele jaar? Ik ben opnieuw kampioen.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Gedrag op het veld

Lang zijn gedrag op het veld is niet altijd netjes. De aanvaller staat er namelijk om bekend om nog wel eens opstootjes te creëren en klagen bij de scheidsrechter. Zo kreeg de buitenspeler bij Brugge een rode kaart nadat hij verhaal ging halen bij scheidsrechter Nicolas Laforge en hem aanraakte. Verder heeft Lang vaak de uitstraling op het veld dat het hem allemaal niet echt uitmaakt, maar klaagt de 24-jarige voetballer wel vaak op zijn eigen teamgenoten en op de andere officials.

(Tekst gaat verder onder de video)

Noa Lang is vader geworden

In 2023 werd Noa Lang vader. Samen met zijn vriendin Blossom Blue, kreeg hij een zoontje: Navy Livai. Lang was dolgelukkig om een kind te krijgen, zo vertelde hij destijds op zijn Instagram-pagina. "Woorden schieten tekort om te beschrijven hoe ik me voel. Ik ben zo gelukkig en dankbaar dat God ons heeft gezegend met jouw aanwezigheid. Jouw vader worden is het belangrijkste wat ik heb bereikt in mijn leven en ik ben klaar om alle verantwoordelijkheid te dragen om je op te voeden tot een man. Wees jezelf jongen, en maak een impact op deze aarde." Zijn vriendin heeft nog een kind uit een eerdere relatie, het meisje heet Skylar.

Documentaire Noa Lang: Ruzie met vriendin

In de documentaire Lastpak, kreeg Noa Lang opnieuw veel kritiek over zich heen. Dit keer vanwege zijn taalgebruik naar zijn vriendin toe. Op beelden is te zien hoe de twee in de huiskamer een discussie hebben. “Broer! En dan? Ik praat over voetbalschoenen, man. Gek. Vriend, zonder die voetbalschoenen was ik niet eens op een WK. Ik heb toch goede voetbalschoenen nodig, of wat?”

(Tekst gaat verder onder de video)

@lachenengaan#noalang#psv#clubbrugge#noa#docu#vandaaginside#voetbalzone#eredivisie#noalang♬ origineel geluid - LachenEnGaan

Noa Lang emotioneel: Depressief geweest

Noa Lang sprak in november met PSV TV en werd emotioneel. Hij sprak over de rol die zijn moeder speelde tijdens lastige periodes in zijn jeugd. De aanvaller vertelde dat hij depressief is geweest en dat hij het niet makkelijk had: "Sinds ik klein ben lig ik al onder een vergrootglas.”