Wesley Sonck enorm onder de indruk van Anderlecht-speler: "Niveau of 2 hoger dan de rest!"

RSC Anderlecht won zondagavond met 2-1 van RWDM na een felbevochten wedstrijd. De ploeg uit Molenbeek kwam verrassend op voorsprong, maar liet zich in de extra tijd nog verrassen door een doelpunt van Luis Vazquez. Paars-wit pakte zo alsnog de drie punten en dat was gezien de vele kansen niet onverdiend. Uitblinker was Jan Vertonghen, dat vond ook Wesley Sonck aan tafel bij Extra Time.

Extra Time Wesley Sonck

Maandagavond kwamen er heel wat reacties op de nieuwste aflevering van Extra Time. De gasten van Filip Joos waren niemand minder dan Hannah Eurlings, Franky Van der Elst en Wesley Sonck. Die laatste was trouwens héél lovend over RSC Anderlecht en Jan Vertonghen in het bijzonder. De Oost-Vlaamse analist noemde de zege van paars-wit tegen RWDM meer dan terecht en vond de Rode Duivel een beresterke partij spelen.

Wesley Sonck Jan Vertonghen

"Ik had het gevoel dat Jan Vertonghen de hele wedstrijd een niveau of 2 hoger speelde dan de rest. Zijn traptechniek is geweldig. Ik denk echt wel dat Jan zich aan het amuseren is. Maar gewoon het feit hoe hij alles oplost. Niet super snel, hij kijkt en dan schat hij de situatie heel goed in. En hij gaf wellicht de beste voorzet van de hele match.", aldus Wesley Sonck in Extra Time. Jan Vertonghen wordt door sommigen zelfs naar voren geschoven als potentiële Gouden Schoen-winnaar.

wesley sonck jan vertonghen

De prachtige assist van Jan Vertonghen op Luis Vazquez:

De passie bij de Anderlecht-verdediger is enorm: