Rode Duivels spelen 2 poulematchen in het Al Rayyanstadion, lees hier alles over deze tempel

Elke Belg met een liefde voor voetbal weet ondertussen tegen wie de Rode Duivels allemaal  zullen spelen op het WK Voetbal in Qatar: Canada, Marokko en Kroatië. Iets minder bekend: de speeldata én de locatie waar de Belgen hun groepswedstrijden afwerken. De eerste match is op woendsag 23 november om 20u tegen Canada. Zondag 27 november volgt de wedstrijd tegen Marokko om 14u. De derde en laatste poulematch is op donderdag 1 december, tegen Kroatië om 16u. Kende jij trouwens al alle rugnummers van de Rode Duivels?

Al Rayyanstadion

Twee van de drie poulematche, respectievelijk tegen Canada en Kroatië, spelen de Rode Duivels in het Al Rayyanstadion, ook wel het Ahmed bin Alistadion genoemd. In tegenstelling tot veel andere stadia, is deze tempel niet gloednieuw. Wel werd het stadion, dat in 2003 officieel werd geopend, uitgebreid van een capaciteit van 21.282 naar 43.000 toeschouwers. Het stadion is gelegen in de stad Al Rayyan, dat verklaart ook meteen de naam van de tempel. De poulematch tegen Marokko wordt hier niet afgewerkt, wel in het Al Thumama stadion, dat eveneens plaats biedt aan zo'n 40.000 toeschouwers. Indien de Belgen de poulefase overleven, dan krijgen ze hier een erg mooie premie voor.

Uitgebreid

In 2014-2015 werd het Al Rayyanstadion voor een deel afgebroken om te kunnen worden gebruikt voor het WK van dit jaar. Op de nationale feestdag (18 december 2020) werd het vernieuwde en uitgebreide stadion officieel geopend, in het bijzijn van onder meer FIFA-baas Gianni Infantino.. Opvallend: na het Wereldkampioenschap wordt een deel opnieuw afgebroken en geschonken aan ontwikkelingslanden. De capaciteit zal opnieuw herleid worden tot zo'n 20.000 fans. Naast België-Canada en Kroatië-België worden hier nog vijf wedstrijden afgewerkt: Verenigde Staten-Wales, Wales-Iran, Japan-Costa Rica, Wales-Engeland en een nog nader te bepalen wedstrijd in de achtste finale.

Alle stadions op het WK

In totaal worden de 64 wedstrijden op het WK in acht stadions gespeeld, verdeeld over vijf verschillende steden. Doha heeft vier stadions: Education City, Khalifa International, Al Thumama en Ras Abu Aboud. Het Al Bayt Stadion ligt in Al-Khor. Ook de steden Al-Rayyan en Al-Wakrah hebben een stadion ter beschikking met respectievelijk het Al Rayyan Stadion en het Al Janoub Stadion. De vijfde en laatste stad is Lusail en daar ligt het gelijknamige Lusail Iconic Stadio.

stadions wk qatar

Zo zag het stadion eruit in 2019:

In augustus van dit jaar werd hier de eerste officiële match gespeeld: 

Twee maanden geleden was er nog veel werk aan de buitenkant... 

Ook interessant