René Vandereycken haalt HARD uit naar Mazzu: "Ik vond zijn uitlatingen misplaatst"

Tijdens de match Union-Beerschot van afgelopen weekend stond het vijf minuten voor affluiten nog steeds 0-0, toen de match werd stilgelegd nadat Beerschot-fans voetzoekers op het veld gooiden. De politie kwam al snel tussenbeide en er werd later beslist om de match definitief te staken. Volgens Union-trainer Mazzu is de kans groot dat zijn ploeg een forfaitzege toegewezen zal krijgen, omdat Charleroi vorig jaar in december ook een forfaitzege toegewezen kreeg.

René Vandereycken

"Een match hoort in de mate van het mogelijke beslist te worden op het veld. Club Brugge of andere titelkandidaten mogen niet de dupe worden van een straf die bedoeld is voor hooligans van Beerschot. Daarom vond ik de uitlatingen van Union-coach Mazzu misplaatst", beweert de ex-bondscoach van de Rode Duivels.

"Mazzu vergeleek de situatie met Standard-Charleroi in december, die resulteerde in een forfaitnederlaag voor Standard, maar hij vergeet dat Charleroi 0-3 voorstond toen dat duel werd stilgelegd. Mazzu presenteerde een forfaitzege als de enige mogelijke oplossing, terwijl dat niet zo is. Het getuigt niet van neutraliteit en sportiviteit om druk te zetten terwijl je ploeg op minder dan tien minuten van het op 0-0 stond. De meest faire oplossing is om de resterende minuten achter gesloten deuren in te halen", voegt hij er aan toe.

Ook interessant