Wie is Joël Schingtienne, de 21-jarige verdediger van OH Leuven die scoorde op zijn basisdebuut?

Joël Schingtienne is een 21-jarige verdediger van OH Leuven. Tegen KV Kortrijk mocht hij op 1 september 2023 zijn eerste basisplek vieren met een doelpunt én een zege (3-0). De jonge verdediger lijkt zo vertrokken te zijn voor zijn echte doorbraak. Voetbalflitsen zocht uit wie deze talentvolle verdediger verder is!

Wie is Joël Schingtienne van OH Leuven?

Joël Schingtienne werd geboren op 14 augustus 2002 en is op moment van schrijven 21 jaar oud. De Belgische centrale verdediger werd tot en met 2018 opgeleid bij RSC Anderlecht, maar trok daarna naar OH Leuven. Na vijf seizoenen bij de jeugd maakt hij nu definitief deel uit van de A-ploeg, net zoals zijn maatje Richie Sagrado. Vorig seizoen mocht Schingtienne op speeldag 33 al zijn debuut maken voor de hoofdmacht van OHL, maar verder dan één minuut speeltijd tegen KV Oostende kwam hij toen niet. Tegen Union en Antwerp mocht hij dit seizoen ook één minuut voor tijd invallen, maar tegen KV Kortrijk stond hij 90 minuten lang in de basis. En hij scoorde!

Joël Schingtienne Belgische verdediger met Congolese roots

Joël Schingtienne is 1,88 meter groot, rechtsvoetig en aangesloten bij makelaarsbureau 'Be The Future Management' (BTFM), waar ook Amadou Onana deel van uitmaakt. De talentvolle verdediger bezit naast de Belgische ook de Congolese nationaliteit. Voorlopig verzamelde hij nog geen (jeugd)caps voor een land, maar daar kan in de toekomst verandering in komen. Zeker als hij straks een vaste basisspeler wordt bij OH Leuven onder coach Marc Brys. Een man om in de gaten te houden!

Ook interessant