Dit zijn de vijf beste centrale verdedigers van de Jupiler Pro League op dit moment

Wie zijn op dit moment de vijf beste centrale verdedigers van de Jupiler Pro League? Databureau Remiqz, een bedrijf dat analyses maakt op basis van voetbaldata, kwam met de volgende bevindingen. 

Een belangrijk uitgangspunt van de analyses van Remiqz is de EPI-methode, maar wat is dit precies? De Euro Player Index is een unieke ranking die op een objectieve manier de toegevoegde waarde van iedere individuele speler aan de teamprestatie meet. Dit gebeurt door te kijken naar de verandering in de winkansen van het team terwijl de speler op het veld stond. De Euro Player Index is een uitstekende voorspeller van transferwaarde en wordt gebruikt om de financiële waarde van iedere speler te bepalen.

Kort samengevat gaat het dus over het aandeel van een speler in de teamprestaties. Opgelet: het gaat niet enkel over het aandeel dat de speler bij zijn huidige club heeft, maar ook over de waarde bij zijn vorige club(s). Daarnaast wordt elk seizoen meegerekend waar er reeds data van bestaat. Zo weten we exact wie op papier de beste speler op die positie zou moeten zijn en wie reeds op lange termijn zijn waarde heeft bewezen.

Dit zijn de vijf beste centrale verdedigers van het moment + de ontwikkeling die ze doormaken

1. Stefano Denswil (Club Brugge), EPI 2.964 

2. Brandon Mechele (Club Brugge), EPI 2.823

3. Benoît Poulain (Club Brugge), EPI 2.790

4. Joseph Aidoo (KRC Genk), EPI 2.752

5. Igor Plastun (KAA Gent), EPI 2.671

Ook interessant