Nu al druk bij Anderlecht? "Volgende week moet er toch echt wel gewonnen worden!"

Nu al druk bij Anderlecht? "Volgende week moet er toch echt wel gewonnen worden!"

Proximusanalist Wim De Coninck laat zijn licht schijnen op de eerste speeldag in de Jupiler Pro League. Daarin viel vooral het verlies van Anderlecht onder Vincent Kompany op...

"Wat een afknapper van formaat", begint De Coninck in Sport/Voetbalmagazine. "Thuis verliezen van KVO... De eerste twintig minuten waren hoopgevend, met flitsend bewegingsvoetbal en Michel Vlap naast de coach als beste aanwinst. Maar de jonkies zaten na 70 minuten stikdood en positioneel werden vooral op de flanken fouten gemaakt. Een gebrek aan efficiëntie."

"Toch maakte een ijzersterke Kompany zich achteraf geen zorgen. Hij had dit zelfs verwacht. ‘We blijven ons plan volgen.’ Geen fluitsignalen van het publiek, geen ontgoocheling, het komt wel goed, alsof er werd gewonnen met champagnevoetbal. Iedereen nog in de droom! Het charisma van de wereldster, maar bij het wakker worden zal er moeten worden beseft dat er zondag in Moeskroen beter wat wordt gehaald. Al was het maar om de jongens op het veld, Kompany incluis, niet aan het twijfelen te brengen."