Door velen vergeten: deze speler met 536 matchen voor Barcelona zat ooit nog bij Belgische club

Standard Luik is de laatste jaren wat teruggevallen, maar in het verleden waren de Rouches uiteraard een topploeg. Een kleine vijftien jaar geleden werden ze nog twee keer op een rij kampioen en brachten ze spelers voort als Onyewu, Witsel, Fellaini, De Camargo, Bolat en Defour. Ook in de jaren nadien kenden ze fantastische spelers als Batshuayi, Ezekiel, Belfodil en Luyindama. Of was je Victor Valdes al vergeten?

Standard Luik

Standard Luik, wiens ultra's zich onlangs nog lieten gelden in de bekerfinale van de vrouwen, haalde ooit de 'grote' Victor Valdes binnen. Toen hij in 2016 uitkwam voor Manchester United, werd hij in de terugronde uitgeleend aan de Rouches. Helaas haalde Standard geen Play-Off 1 en zat het seizoen er voor hem vervroegd op. Uiteindelijk kwam hij slechts tot acht wedstrijden voor Standard. Daarin kon hij slechts één maal de nul houden. Een transfer die dus niet erg geslaagd werd.

Victor Valdes

Victor Valdes staat gekend als één van de beste Spaanse doelmannen aller tijden. Hij speelde maar liefst 536 matchen voor FC Barcelona, waar ook Jutgla vandaan komt, en maakte deel uit van een gouden generatie met spelers als Deco, Xavi, David Villa en Messi. In 2014 verliet hij de Catalaanse club transfervrij om uiteindelijk bij Manchester United te tekenen. Op het einde van zijn carrière keepte hij nog even voor Middlesbrough. Een topvedette die hier ooit de revue passeerde, zo vaak kom je het niet tegen. Sommige waren het zelfs al vergeten dat hij hier ooit speelde!

victor valdes standard luik barcelona

Hier geeft Victor Valdes enkele tips om een betere doelman te worden: