Speeldag 2 van de Pro League: Wie pakt de volle buit?

KV Mechelen neemt het op tegen Westerlo op zaterdag 3 augustus om 16:00 uur. De Kemphanen willen hun eerste plaats verdedigen na hun indrukwekkende 3-0 overwinning tegen Cercle Brugge afgelopen zondag. Lucas Stassin was de sterspeler, met twee doelpunten en een assist. KV Mechelen deed het ook goed op de openingsspeeldag. Ze sleepten een verdiend punt uit de strijd tegen Club Brugge, wat een verrassend begin van het seizoen betekende.

Vorig seizoen waren de ontmoetingen tussen KV Mechelen en Westerlo altijd spectaculair. In vier onderlinge duels trok KV Mechelen telkens aan het langste eind, en in drie daarvan vielen er minstens vier doelpunten. Kan KV Mechelen opnieuw domineren op eigen bodem?

Met drie doelpunten van Westerlo tegen Cercle Brugge en de doelpuntrijke geschiedenis tussen deze teams, lijkt het duel in het stadion Achter de Kazerne een spektakel te worden. Onze aanbeveling: ‘KV Mechelen wint en beide teams scoren’, met een aantrekkelijke notering van 3.05. Voor wie in de vorm van Lucas Stassin gelooft: zijn derde (of meer) doelpunt levert je 3.25 keer je inzet op. Een gok op meer dan 10.5 hoekschoppen, met een notering van 2.20, kan ook interessant zijn, aangezien beide ploegen vol voor de winst zullen gaan.

Ziet Antwerp of Anderlecht de overwinning tegemoet?

Op zondag treffen twee topteams elkaar: Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht. Beide ploegen wisten hun openingswedstrijd te winnen. Antwerp behaalde een krappe 1-0 overwinning op Charleroi dankzij een vroeg doelpunt van Vincent Janssen. Anderlecht ontsnapte ternauwernood aan puntenverlies tegen STVV, met een laat doelpunt van Mario Stroeykens.

Jonas De Roeck staat voor zijn eerste officiële wedstrijd in Deurne-Noord. Hij kan vertrouwen putten uit het feit dat Anderlecht de laatste drie duels op de Bosuil niet wist te winnen. Twee maanden geleden won Antwerp daar nog met 3-1, wat de afscheidswedstrijd was van Mark van Bommel en clubicoon Ritchie De Laet.

Ondanks een aantal veranderingen in beide teams sinds hun laatste ontmoeting, heeft Antwerp zich vooral versterkt op de transfermarkt. Desondanks is Anderlecht volgens de bookmakers de favoriet. Een interessante weddenschap is ‘Ongeldig bij gelijkspel – Antwerp’, met een notering van 1.97. Een Bet Builder-weddenschap, ‘minder dan 3.5 doelpunten en dubbele kans 1X’, kan een rendement van 2.18 keer je inzet opleveren.

Club Brugge: Krijgt Club Brugge het moeilijk in Luik?

Standard Luik en Club Brugge staan zondag tegenover elkaar in een spannende wedstrijd. Standard begon het seizoen als een van de mogelijke tegenvallers, maar hield stand tegen Genk met een 0-0 gelijkspel. Club Brugge kwam ook niet verder dan een gelijkspel, zoals eerder vermeld. Het team van Club Brugge heeft een zware klus te klaren, aangezien spelen in het kolkende Sclessin altijd een uitdaging is.

De laatste keer dat Club Brugge in Luik wist te winnen, was in januari 2017. In de afgelopen elf thuiswedstrijden van Standard in Luik wisten zij altijd minstens een punt te behalen. Met deze statistieken in het achterhoofd, lijken de kansen in het voordeel van Standard te zijn, hoewel de bookmakers Club Brugge als favoriet beschouwen.

Een weddenschap op ‘dubbele kans 1X’ kan 2.40 keer je inzet opleveren. Een veiligere keuze is ‘beide teams scoren’, met een notering van 1.66. Deze kan je eventueel combineren met een andere weddenschap met een lagere notering voor een betere uitbetaling.