Naar hen moet je luisteren! Deze 29 refs zullen in het seizoen 22/23 wedstrijden in de JPL leiden

Afgelopen weekend werd het nieuwe voetbalseizoen op gang getrapt. Bij de eerste wedstrijd tussen Standard en KAA Gent was er al meteen veel te doen over de scheidsrechterlijke beslissingen. Maandag reageerde het Referee Department op de verschillende gebeurtenissen tijdens de wedstrijd en zij vonden dat Gent onterecht een penalty (of 2) werd ontnomen. 

Scheidsrechters JPL

Desondanks de vele reacties en de commentaar op Twitter vonden wij van Voetbalflitsen het hoog tijd om de scheidsrechters de aandacht te geven die zij verdienen. Want zonder scheidsrechters is er helemaal geen voetbal. Wij maakten een lijstje op van alle scheidsrechters die wedstrijden mogen leiden in 1A of 1B. De scheidsrechters worden opgedeeld in twee groepen: FIFA Referee en Group 1. De mannen die vallen onder de groep 'FIFA Referee' kunnen ook ingezet worden bij Europese wedstrijden. Onder een wedstrijd leiden, begrijpen we ook deel uitmaken van het VAR-team of assistent zijn langs de zijlijn.

FIFA Referee

Maken deel uit van deze categorie: Alexandre Boucaut, Nicolas Laforge, Erik Lambrechts, Bram Van Driessche, Nathan Verboomen, Jonathan Lardot en Lawrence Visser.

scheidsrechters jpl

Refs Group 1

De namen in onderstaand lijstje mogen allemaal een wedstrijd leiden in de Jupiler Pro League, enkel niet Europees. Het gaat over Michiel Allaerts, Jan Boterberg, Simon Bourdeaud'Hui, Klass Clerckx, Brent Staessens, Kevin Debeuckelaere, Arthur Denil, Lothar D'Hondt, Théophile Diskeuve, Anthony Letellier, Quentin Pirard, Bert Put, Marco Matonga Simonini, Wim Smet, Wesli De Cremer, Tom Stevens, Maarten Toeback, Kevin Van Damme, Jasper Vergoote, Jordy Vermeire, Ken Vermeiren en Laurent Willems.

,scheidsrechters jpl

scheidsrechter jpl

Scheidsrechters jpl