Euro 2020: deze EK-wedstrijden worden op zaterdag 26 juni gespeeld

De groepsfase van het EK 2020 zit erop. Dat betekent dat het toernooi verder gaat met de achtste finales. Om te beginnen zijn daar de EK-wedstrijden van zaterdag 26 juni. Wij zetten alles op een rijtje wat jij over de spelende landen moet weten!

Euro 2020: deze EK-wedstrijden worden op zaterdag 26 juni gespeeld

Wales - Denemarken (achtste finale)

De eerste achtste finale gaat tussen Wales en Denemarken. In groep A werd Wales knap tweede achter Italy. Het pakte na een gelijkspel tegen Zwitserland (1-1) en een overwinning op Turkije (0-2) vier punten uit drie wedstrijden. Wales scoorde wel slecht drie doelpunten in die drie wedstrijden, waarin Gareth Bale goed was voor twee assists. De uitblinker aan de kant van Wales is doelman Danny Ward.

Tegenstander Denemarken werd in groep B op basis van onderling resultaat tweede. De Denen hadden een slechte start achter de rug, verloren van Finland (0-1) en België (1-2), maar won de laatste wedstrijd met 1-4 van Rusland. Met drie assists is middenvelder Pierre-Emile Højbjerg de uitblinker bij Denemarken. De laatste keer dat Wales en Denemarken elkaar troffen was de Nations League van 2017. Denemarken wist beide wedstrijden, 2-0 en 1-2, te winnen. Zaterdag 26 juni trappen de twee in Amsterdam om 18:00 uur af op het EK 2020.

Italië - Oostenrijk (achtste finale)

De tweede wedstrijd van de dag gaat tussen Italië en Oostenrijk. Italië blonk in groep A uit door groepshoofd te worden met negen punten. Het won alle drie de wedstrijden (0-3 tegen Turkije, 3-0 tegen Zwitserland en 1-0 tegen Wales) zonder enige moeite. Bij de Italianen is Marco Verratti de man van het moment.

Tegenstander Oostenrijk werd met zes punten tweede in groep C, achter Nederland. Het won met 3-1 van Noord-Macedonië, verloor met 2-0 van Nederland en won de laatste wedstrijd met 0-1 van Oekraïne. Bij Oostenrijk zijn David Alaba, Marcel Sabitzer, Xaver Schalger en Marko Arnautovic de speler om in de gaten te houden. In 2008 speelde Italië en Oostenrijk het laatst tegen elkaar. Toen werd het tijdens een vriendschappelijk duel 2-2. Zaterdag 26 juni trappen de twee om 21:00 uur af op het EK 2020.

Het volledige programma van de achtste finales op het EK 2020

achtste finales programma ek voetbal 2021, euro 2020