Promotie naar JPL? Belgische 2de klasser haalt STEVIG uit tegen Nederlandse 2de klasser ... 6-1!

Lommel SK eindigde vorig seizoen zevende in de Challenger Pro League en miste op een haar na de promotie play-offs. Dit seizoen willen de Limburgers beter doen en meestrijden aan de top van het klassement. Op vlak van transfers deden ze alvast flink hun best. Zo haalden ze bijvoorbeeld Lucas Schoofs, Igor Vetokele, Dries Wouters en Dermane Karim (Feyenoord). De voorbereiding loopt alvast lekker.

Lommel Jong PSV 6-1

Zaterdagmiddag won Lommel SK een oefenwedstrijd tegen Jong PSV met maar liefst 6-1! Vetokele scoorde twee keer, en ook Granell, De Grand, Aguilar en Vancsa pikten hun doelpuntje mee. Doelman De Busser maakte eveneens indruk door een penalty te redden. De Limburgers kwamen na twintig minuten nochtans op achterstand, maar maakten nadien nog zes doelpunten. Opvallend: na een kwartier werd de wedstrijd gestaakt wegens het onweer. Een kwartier later konden beide ploegen weer verder spelen. Het was de eerste thuiswedstrijd van Lommel SK in het nieuwe seizoen.

Lommel promotie naar de JPL?

Eerder in deze voorbereiding won Lommel al van Dordrecht (3-2) en speelde het 0-0 gelijk tegen de B-ploeg van Dortmund. Verloren werd dan weer van TSV Alemannia Aachen (4-0) en Roda JC (3-1). Een 6-1 zege tegen Jong PSV is - ondanks dat het maar een oefenmatch is - best een knap resultaat. De beloften van PSV Eindhoven kunnen regelmatig hun beste talenten inzetten in de Keuken Kampioen Divisie (de Nederlandse tweede klasse). Benieuwd of Lommel komend seizoen kan promoveren naar de Jupiler Pro League! Van Seraing moet het wellicht geen schrik hebben, zij kennen een vreselijke voorbereiding.

Deze spelers stonden in de basis: 

Ook interessant