Pijnlijk: JPL-degradant won nog niet in voorbereiding ... 2-2 tegen kampioen uit 3de Nationale

RFC Seraing degradeerde vorig seizoen kansloos uit de Jupiler Pro League. De Luikse club eindigde allerlaatste en leek geen enkel moment zicht te hebben op een verlengd verblijf in de hoogste klasse. Om nu te zeggen dat het ze het jaar nadien meteen opnieuw gaan promoveren, is te gemakkelijk. Seraing is dan ook allesbehalve bezig aan een goede oefencampagne. Er werd in vier partijen nog geen enkele keer gewonnen en afgelopen vrijdag werd zelfs gelijkgespeeld tegen een Tweede Nationaler...

RFC Seraing voorbereiding

De Challenger Pro League start in het weekend van 12 augustus, maar als we kijken naar de titelfavorieten dan hoort RFC Seraing daar niet bij. De satellietclub van FC Metz is elk jaar afhankelijk van haar huurlingen en telkens een duiventil in het tussenseizoen. Aangezien deze nog volop bezig is, loopt de voorbereiding niet al te denderend. Er werden voorlopig al vier oefenwedstrijden afgewerkt: tegen Niedercorn, Metz, Rochefortoise en Red Star. Geen enkele keer werd gewonnen.

Rochefortoise - Seraing

De eerste wedstrijd werd met 3-2 verloren van Niedercorn. dat is een Luxemburgse club die vorig seizoen tweede eindigde in haar competitie. Tegen moederclub Metz, die onlangs promoveerde naar de Ligue 1, werd dan weer met 2-1 verloren. Vrijdag volgde de derde oefenmatch, een haalbare kaart tegen RJ Rochefortoise, een club uit Tweede Nationale die vorig seizoen kampioen werd in Derde Nationale. Toch werd ook toen geen zege geboekt. Voor Seraing scoorden Silini en Perrey, maar voor de JPL-degradant al bij al een matig resultaat. Zondag volgde een wedstrijd tegen Red Star, een Franse derdeklasser. Ook toen werd met 2-1 verloren. De voorbereiding duurt nog een kleine drie weken, maar voorlopig zullen de supporters van Seraing zich toch zorgen maken. 

De thuishaven van Rochefortoise is op zijn minst gezegd memorabel!

Ook interessant